maanantai 15. syyskuuta 2008

Vähemmistöistä pitää kantaa huolta

Ajattelin, että vain yhtä kieltä puhuva maailma olisi vallan mukava paikka asua. Englanti saattaisi olla se kieli, mutta kiinalaiset tuntuvat lisääntyvän kuitenkin kaikista hanakammin estelyistä huolimatta. Ehkä maailma puhuu tulevaisuudessa kiinaa. Sanotaan myös, että musta rotu on hallitseva ja ruskeasilmäiset peittoavat lopulta sinisilmäiset. Siitä tietysti voidaan päätellä, että tulevaisuudessa maapallon kansoittavat mustat, ruskeasilmäiset kiinalaiset, jotka puhuvat englantia tai kiinaa.

Me suomalaiset olemme täällä hiukan eristyksissä ja olemme tietysti sitä mieltä, että kaikkea pientä kannattaa ja on pakko suojella ja suojelemme ainakin kahta asiaa: karjalankieltä ja suomea. Karjalankieltä puhuu 2000 ihmistä ja suomea noin viisi miljoonaa. Tulevaisuudessa maailmassa on noin 10 miljardia mustaa kiinalaista, jotka puhuvat joko englantia tai kiinaa ja noin viisi miljoonaa suomalaista ja 20 karjalaista, jotka puhuvat suomea ja karjalaa. Ja tänne tulee joka vuosi ainakin 50 kiinalaista yliopistoon opiskelemaan suomea, kun tämä on niin kiinnostava kieli. Mutta karjalaisilla menee vähän heikommin. Tuo pitäisi varmaankin ottaa huomioon opettajakoulutusta suunniteltaessa. Vähemmistöistä pitää kantaa huolta.

2 kommenttia:

eki kirjoitti...

Ja sitten lisäksi blondit loppuvat, jopa ennen sinisilmäisiä. Mitäkähän rodunjalostaja Aatu tähän olisi sanonut? Vaikuttaneeko tämä globaaliin älykkyystasoon?

Kiinalaisetha ovat rakentaneet suomen puolustuslinnoituksia jo yli sata vuotta sitten, että niillä sitä kiinnostusta riittää... Ja pohjoisamerikan poikki kulkevan rautatienkin ovat kinkit pyynnöstä rakentaneet. Saahan sellaisesta kaikesta kiinnostuneesta rodusta ykkösrotu tullakin!

Hannun Kaleeri kirjoitti...

Sehän minua tuossa evoluutiossa eniten huvittaakin, että hiilestä tehty ahvena muuttuu loppujen lopuksi englantia haastavaksi mustaksi kiinalaiseksi.