torstai 11. syyskuuta 2008

Ne tekee sen tahallaan

Jalkapallo on hieno peli. Oikeastaan kaikki pallopelit ovat hienoja. Tottapuhuen kaikki pelit ovat hienoja aivan kuin kaikki pallot myös. Sisareni sanoi kerran, ettei mies oikeastaan tarvitse viihtyäkseen kuin pallon ja kaverin, jonka kanssa sitä pompottelee tai potkii tai heittelee. Kiekko on myös upea keksintö ja jääkiekko... no perhana. Se kuuluu vasta talveen.

Kaverin kanssa katsoin eilen jalkapalloa suorana lähetyksenä: Suomen Huuhkajat vastaan Saksan Die Rote Adlerjungenit. Ennen peliä Saksan päävalmentaja puhui kohteliaasti, miten he kunnioittavat Suomea vastustajanaan ja miten Suomi on pelannut hienoja pelejä ja pudonnut EM- taistostakin vain niukin naukin. Katsomossa olimme otettuja ja otimmekin. Emmekä ottaneet! Mutta tuo valmentajan liturgia ei ollutkaan uponnut hänen omiin valmennettaviinsa, mutta näytti vaikuttaneen Suomen Huuhkajiin vallan väkevästi. Suomi johti peliä kolmeen kertaan hienoilla maaleilla, mutta niin vain Saksan mustat kotkanpojat tulivat aina tasoihin. Tulivat kuin perseelle ammutut karhut tai kuin huuhkajan repimien kotkanpoikien isät ja äidit jokaisen Suomen maalin jälkeen. Yritimme kaverin kanssa antaa ohjeita suomalaisille. Selitimme, että saksalaiset aivan selvästi yrittävät päästä juonella millä hyvänsä suomalaisten vartioimalle maalille maalintekoon ja niitä pitää yrittää estää, mutta tätä huutoa ei joko ymmärretty tai ymmärrettävästi ei kuultu. Välillä yrittivät saksalaiset ikäänkuin näyttää väsyneiltä, jotta suomalaiset olisivat muka heitä ymmärtäneet ja antaneet väsyneille pelaajille pallon tahallaan potkittavaksi. Mutta nämäpä olivat juonikkaita ja heti pallon saatuaan valtavalla raivolla kävivät kohti Suomen maalia ja runnoivat pallon verkkoon. Juonipeliä, sanon minä.

Jos me (lue: Suomi) johdamme kolme kertaa ottelua ja teemme hienon maalin, on oletettava, että ne (lue: saksalaiset = ulkomaalaiset) aivan tahallaan tasoittivat pelin joka kerta. Muuta syytä moiseen on hankala keksiä enkä siihen aivan väkisin edes viitsi alkaa. Olkoon sitten niin: ne (lue: ulkomaalaiset = saksalaiset, ruotsalaiset ja jopa joskus virolaiset) tekevät sen aivan tahallaan. Ruotsalaiset ovat noista ulkomaalaisista ehkä kuitenkin kaikista pahimpia. Ne menevät monesti tahallaan johtoonkin ja jopa tahallaan voittavat koko pelin. Minkä pelin? Aivan minkä tahansa.

1 kommentti:

Mikko Ohtamaa kirjoitti...

Olisikohan taustalla jotain tekijöitä liittyen suomalaiseen itsetuntoon ja psykologiaan - olemmehan kuitenkin eniten hopeita ja pronsseja niittänyt jääkiekkomaa. Meneekö meillä pasmat sekaisin, kun näyttää siltä ettei enää oltaisiinkaan altavastaajia?