torstai 11. syyskuuta 2008

Missä on Räikkösen iskä?

Räikkönen ja Hamilton ajavat peräkkäin Span radalla. Sataa. Rata on liukas ja mutkaan tullessaan molemmat autot heittelehtivät ja Hamilton joutuu ulos radalta ja ohittaa Räikkösen shikaanin oikaistuaan, jättäytyy sitten Räikkösen taakse kuten säännöt edellyttävät, mutta säntää välittömästi uudelleen Räikkösen ohi. Miehiä ei autosta näy. Vain autot kamppailevat kuin villit oriit, kumpi saa kedon naaraan omakseen. Kuva seuraa autoja ja kamppailua intensiivisesti kunnes leikkautuu varikolle valkopaitaiseen mieheen, joka suu pienenä ja tuiman näköisenä katsoo yläviistoon ratanäyttöä. Hamiltonin isä! Hamiltonin isä seuraa jokaista kilpailua varikolla kuin olisi henkilökuntaa, kuin olisi kaunis nainen, kuin olisi Hamiltonin morsian tai tyttöystävä. Hän katsoo viisaan näköisenä poikansa menoa, varmasti myös ylpeänä, ehkä joskus vähän myös peloissaan. Mutta missä on Räikkösen iskä?

Räikkösen iskä on kotona ja katsoo kaikessa rauhassa poikansa villiä menoa aivan kuin kaikki normaalit isät lapsiaan seuraavat vähän etäältä kovinkaan paljon puuttumatta jälkikasvunsa menoon. On aivan hullua kysyä edes, missä on Räikkösen iskä. Hän on siellä, missä hänen kuuluukin olla. Mutta mitä hemmettiä varikolla joka kilpailun aikana tekee isä-Hamiltonin? Manageri? En minä siitä mitään tiedä - saattaa ollakin. Mutta päästäisi joka tapauksessa poikansa jo tekemään omia hommiaan kaikessa rauhassa ja omin päin, pysyisi kotona. Eihän siellä varikolla muidenkaan kuljettajien mutsit ja fatsit pyöri eivätkä ainakaan tiimien ympärillä.

Vanhin poikani on puuseppä. Hyvä puuseppä onkin aivan kuin Hamilton on hyvä kilpa-autoilija. Saman ikäinenkin. Mutta tuskin hän olisi kovin iloinen, jos minä istuisin työpäivän aikana työpaikkansa kahvihuoneessa tuijottamassa näyttöruudusta, millaista kaappia tai lipastoa hän nyt siellä oikein on tekemässä. Jokainen ymmärtää, että jossakin vaiheessa lapset ovat aikuisia ja valmiita tekemään työnsä aivan itse. Kyllä kiinnostunut pitää olla, mutta että työpaikalle asti valvomaan - ei hemmetti sentään.

Ei kommentteja: