torstai 18. maaliskuuta 2010

Tähtiä jaossa

Missään muualla tässä maassa ei saa niin hyvää ruokaa kuin Helsingissä. Alkuviikosta tuli tietoon, että nyt sieltä saa ainakin yhdestä ravintolasta vielä entistäkin parempaa syötävää, kahden tähden Micheliniä. Koko Euroopassa on vain 55 ravintolaa, joilla on nuo kaksi ja vain 15 ravintolaa, joilla on kolme tähteä. Yhden tähden kuppiloitakin on vain reilusti vajaa kolmesataa. Epistä.
On epäreilua, että Michelin-ukot pyörivät vain tuolla pääkaupunkiseudulla eivätkä vaivaudu tänne periferioihin lainkaan. Minäkin olen syönyt monessa kylässä mainiota pitsaa ja pyttipannua, pienten kaupunkien rossoissa kanafilettä kastikkeessa jos toisessa, keskustojen kurmeeruokaloissa kebabia kaikilla mausteilla ja jopa Kemin Vallitunsaaren leirintäalueen kahvilassa tosi hyvää lohisoppaa, joka kyllä jonkinlaisen tähden olisi ansainnut.
Tähän epäkohtaan pitää saada muutos. Tällä päivämäärällä perustan yhden miehen ruokaraadin ja annan virallisia tähtiä haluamilleni ravintoloille. Olkoot nuo tähdet Eko-Turbo -tähtiä. Loistakoot ne kirkkaina kuin Michelinit konsanaan, käykööt kurviin vinkuen ja vonkuen, haastakoot kansainvälisen kilpailijansa suomalaisella sisulla. Jos on Michelin ruoka aina vähän keekoillen tehtyä ja ainutkertaisista aineista kalliisti valmistettuja, ovat Eko-Turbo -ruuat kansallisia tai kansainvälisiä joka kylän perusruokia joko Suomesta tai muusta maailmasta. Ja voipi tähden saada eilinenkin ruoka, jos se on hyvin lämmitetty tai uudestaan näyttävästi pinnoitettu. Monesti keitot vain paranevat lämmitettyinä, mutta sitähän ei Michelin ymmärrä.
Michelin-tähdellisiä ravintoloita on maailmassa siis vaikka kuinka monta, mutta ei vielä yhtä ainutta Eko-Turbo -tähditettyä ruokapaikkaa. Mikä on se ensimmäinen? Jännitetään sitä;-)

Ei kommentteja: