perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pariisin posti, Pariisi

Joskus joitakin vuosia sitten (ehhehhehhe) ystäväni Vippe suunnitteli matkaa Pariisiin ja meidän Suomeen jääneiden kavereiden piti suunnitelman mukaan lähettää hänelle jossakin vaiheessa lisää rahaa. Mutta mihinkäs osoitteeseen me kirjeen toimittaisimme. Vippe. Parriisin posti. Parriisi. Eiköhän se tuolla olisi löytynyt.
Naapurin pieni poika suunnitteli matkaa Turkuun veljensä luokse. Epäilimme, josko hän oikeaan osoitteeseen osaisi.
- Minä menen asemalle ja kysyn, missä meijän Veikko asuu.
Vähän tuollainen nyt hymyilyttää. Kaikkea sitä lapsena ja nuorena...Ehhehhehhe

Mutta eipäs nauretakaan mokomalle. Sain eilen naapurimaasta vakuutuslaskun karhukirjeen. Olin lukemani mukaan unohtanut maksaa juuri hankitun vapaa-ajan asunnon vakuutusmaksun. Kirje oli kierrellyt päiväkausi siellä ja täällä ja tuli minulle monta päivää tuon perintäkirjeessä mainitun eräpäivän jälkeen. Kuoressa oli osoite:

Hannu Hartikainen
Välikyläntie
Finland

Montakohan Välikyläntietä Suomessa mahtaakaan olla? En tiedä, mutta kirjeen seikkailuun kuluneen ajan perusteella voi päätellä niitä jokusen olevan. Ja olihan tuo kirje sentään lasku. Ja olihan tuo kirje sentään vakuutusyhtiön lasku. Ja olihan tuo kirje sentään vakuutusyhtiön perintälasku, jonka eräpäivä oli jo ohi. Mitäs tuosta, jos me kossit leikillämme lähetämme postia tuttavalle Parriisin postiin, mutta että vakuutusyhtiö lähettää laskun pelkästään osoitteella Suomi. Toivottavasti mitään ei satu tai jos sattuu, vakuutus silti korvaa.
Kyllä postipojat ovat näppäriä. Ehkä se laskukin jossakin matkansa vaiheessa osaa tulla oikeaan kaupunkiin.

1 kommentti:

eki kirjoitti...

Ennen postinumeroitten käyttöönottoa postin jakelukeskuksissa oli tuhatpäinen joukko ihmisiä jotka oikeasti tiesivät kaikki suomen "Välikyläntiet". Sen jälkeen kun numerointi otettiin käyttöön, näistäkin osoiteviisaista tuli lajittelutyöntekijöitä tai jotain muita erityishyödyllisiä postin kulun edistäjiä.