tiistai 9. maaliskuuta 2010

Sata lasissa

Sata lasissa synnyttää mielikuvan nopeudesta. Ennen nopeusmittareiden suojukset olivatkin lasia eivätkä mitään kuttaperkkaa. Nyt pitäisi siis sanoa: sata muovissa tai sata pleksissä tai jossakin muussa synteettisessä, läpinäkyvässä materiaalissa. Jos sanoisin ajavani sata kuttaperkassa kylän läpi, eipä vauhti tuntuisi juuri missään taajamamerkistä huolimatta. Pling! Pling! Pling! Ja uuaaaa. Tuosta se siis johtuu. Ylinopeudet johtuvat siis vääristä sanonnoista tai vääristä mielikuvista, eivät huolimattomuudesta tai piittaamattomuudesta tai välinpitämättömyydestä tai törkeydestä tai vihasta tai agressiosta tai...
Mies ajaa isomunasataa moottoritiellä (näyttö tarkistettu poliisitutkalla miestenmessuilla). Mies huristelee kylän läpi pippelisatasta (ruuaahhhhaahhha). Rouvat köröttelevät kylätietä pystyrintaneljääkymppiä. Blondit kaahaavat koulun ohi riippurintaroikkupersekahtasataa.
Muistakaa siis tuo. Jos olet mies ja ajat nopeusrajoitusten mukaan, sinulla on kunnon peli alla ja edessä. Jos taas kaahaat, miten sattuu mistään piittaamatta, olet pienipippelinen hölö. Jos olet nainen ja noudatat nopeusrajoituksia, olet pystyrintainen, tiukkapeppuinen namupala. Mutta jos koohotat vain menemään tukka putkella mummot kumoon -mentaliteetilla, rintasi käyvät ikävästi roikkumaan ja peräpääsi laskee kuin ilmaiskarisitikassa.

Ei kommentteja: