perjantai 21. marraskuuta 2008

Parkkikiekko on demarien juoni

Aivan ensiksi haluan kiittää kaikkia teitä, jotka luette tätä blogia.
Aamulla kerrottiin televisiossa, kuinka parkkikiekot aiheuttavat päänvaivaa eli jotkut ihmiset eivät osaa käyttää kiekkoa oikein. Loogisesti päättelemällä tullaan siihen tulokseen, että vanhat ihmiset ovat ehkä nuoria taitamattomampia parkkikiekon käyttäjiä ja taas tuosta voidaan vetää johtopäätös, että vähän huonommin toimeentuleville kiekon käyttö on siis hankalaa. Tuosta taas tulee mieleen, että parkkikiekko on sosiaalidemokraattien juoni seuraavia eduskuntavaaleja varten.
Kun vähän aikaa istuskelen uutisen ääressä, keksin heti demareiden juonen. Kohta jokin nörttifirma kehittelee sellaisen parkkikiekon, joka toimii viivakoodilla tai laser- tai infrapunasäteellä. Kun auto ajetaan parkkimittarin viereen, auton ikkunalle sijoitettu kiekko lukee mittaria ja mittari veloittaa kiekkoa ja kiekko taas alkaa näyttää sopivaa aikaa. Tuollainen kiekko maksaa ehkä sata kertaa enemmän kuin perinteinen sinivalkoinen muovikiekko. Siinä se on! Köyhällä kansalla ei ole varaa ostaa noita hienoja ja kalliita parkkikiekkoja, vaan joutuvat tyytymään vanhoihin manuaalisiin ikkunakaavinmalleihin. Ja kun köyhä kansa ei osaa käyttää tuota pysäköintikiekkoa oikein, he maksavat kaikki pysäköintivirhemaksut. Koska maksut on kirjattu valtion budjettiin, tietty euromäärä on vuoden aikana kerättävä. Ja se kaikki kerätään noilta vanhuksilta ja muilta huonosti toimeentulevilta.
Tähän siis demarit puuttuvat jo ehkä seuraavien eduskuntavaalien alla. Tasa-arvo yhteiskuntaan on saatava ja kaikilla on oltava samanlainen oikeus noihin elektronisiin parkkikiekkoihin. Kokoomus tietysti heittää heti vastakysymyksen, että mistäs ne budjetoidut parkkivirhemaksut sitten kerätään, kun tasa-arvoisesti niitä ei enää kukaan joudu maksamaan. Siihen vastaa luonnollisesti demareiden puheenjohtaja.
- Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää...

Ei kommentteja: