keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Miksi juutalaiset kuolivat

Olen mainosmies ja tunnen kutakuinkin mainostamisen periaatteet: puhumalla asiat selviävät - tai kirjoittamalla ja uskomattoman monesti myös vain tarkasti katsomalla. Maailma on täynnä totuuksia ja kun yksi keksii yhden totuuden, tuhat keksii sen melkein heti ensimmäisen jälkeen ja vyöry on valmis. Usein ei käy kuitenkaan niin kuin pyramidipelissä, että kaikki rikastuvat ja saavat miljoona kirjettä, joissa kaikissa on tuhatlappunen. Tai kravatti. Monet saavat kuolemantuomion.

Pasuuna on soinut. Rahat ovat maailmalta kadonneet. Joku kysyi, minne. Tuohon on melko helppo vastata: en minä tiedä. Mutta jos minulla ei ole rahaa ja haluan ostaa talon, lainaan sitä. Siis siirrän olemattoman rahan jonkun toisen tilille, joka sitten saattaa siirtää sen olemattoman rahan taas jonkun toisen tilille. Kukaan ei ole sitä rahaa nähnyt koko aikana. Siitä on vain puhuttu. Onko sitä siis ollut alunpitäenkään edes olemassa. On se ollut olemassa. Niin meille on sanottu. Mutta nyt se olematon raha on maailmasta taas hävinnyt ja sitä pitää miljardikaupalla alkaa kerätä ainakin amerikkalaisilta, ehkä jokunen lantti suomalaisiltakin. Joku viisas kertoi ensimmäisenä, että raha on taas kadonnut ja tuhat muuta viisasta melkein yhtä aikaa alkoi hokea samaa. Laviini vyöryy ja ihmiset hukkuvat. Olemattoman rahan tilalle haetaan taas oikeaa rahaa.

Miksi juutalaiset kuolivat? Joku sanoi, että juutalainen on paha, huono, ilkeä, ahne, riidanhaluinen. Olen lukenut monta hienoa teoriaa ja jokusen viisaan tutkimuksen, miksi juutalaiset kuolivat. He kuolivat, kun tuhat viisasta miestä keksi yhtä aikaa, että juutalainen on paha, huono, ilkeä, ahne, riidanhaluinen. Keksi sen ihan vaan omaksi edukseen.

Ei kommentteja: