torstai 30. lokakuuta 2008

Pää halki ja runoa tekemään =

Kun ihmisen pää halkaistaan niin, että koko komeus sahataan silmien välistä kahteen osaan, saadaan aivopuoliskot kätevästi näkyviin. Miehen ja naisen aivopuoliskot toimivat erilailla - niin minulle on kerrottu ja käytäntö on vuosien kuluessa tuon kerrotun myös konkretisoinut. Toinen puoli aivoja mittaa tunnetta ja toinen tointa. Toisella puolella asuu runo ja toisella puolella mellastaa laskento. Toisella puolella asuu uusi ja toisella vanha. Noin pelkistetysti ajatellen. Mutta aina aivot kuitenkin jakavat asioita vähintään kahteen osaan: hyvään ja huonoon, mustaan ja valkoiseen, kylmään ja kuumaan, uuteen ja vanhaan. Ja sitten aivot alkavat vertailla noita vähintään kahta asiaa. Ja melko nopeasti ne useinkin päätyvät ratkaisuun, että uusi on parempi kuin vanha tai vanha on mukavampi kuin uusi. Ihmisen aivo harvoin mittaa itse ajatusta. Useimmiten se mittaa vain esitystapaa. Otetaanpas esimerkki.

Mies kulkee katua kinkaten
kuin salaa naiselle vinkaten:
Tule tänne ja uskalla rakastaa,
muuten syksy mun marjani pakastaa.

Tai

Se raahasi jalkaansa, pururadalla liian suureen mäkeen jäi kunto, lihaskunto.
Siellä näki, jäi mieleen, halusi, päätti lähteä illalla.

Soitti, kun tiesi numeron. Pyysi tulemaan. Puristusta nivusessa.
Ei pärjää enää ensiviikkoon.


Niin. Seksuaalinen halu ja tarve on yllä ilmaistu kahdella tavalla. Toinen pitää toisesta tavasta ajatella, toinen toisesta. Toinen on siis toista parempi tai huonompi tai modernimpi tai vanhanaikaisempi. Uskomattoman paljon on päitä halkaistu noiden kahden vastakkaisen ajatustavan takia. Ihminen on keksinyt hienon symbolin, jolla ristiriitoja ratkaistaan. Pitäisköhän se ottaa käyttöön jokapäiväiseen arkeen. Kaksi vaakaviivaa päällekkäin. = (on yhtä kuin).

PS. Yllä olevat tekstit ja aiheet eivät viittaa kehenkään henkilöön eivätkä myöskään asiaan. Ne ovat VAIN ESIMERKKEJÄ. Aiheet voisivat liittyä vaikka tietöihin tai kivenmurskaukseen, mutta sattumalta tuli nyt vain mieleen tuo seksi taas. Miehen aivopuoliskot ovat kyllä kallon sisällä, mutta varsinaiset aivot (kuten hyvin tiedetään) ovat melko tarkasti keskivartalossa.

Ei kommentteja: