torstai 23. lokakuuta 2008

Lukkorengas Aalto-salissa



Tämän päivän blogiteksti on vähän poikkeuksellinen. Se on enemmänkin ilmoitus tai tiedote kuin tarinatyyppinen pohdiskelu. Paljon on kuitenkin pitänyt myös pohdiskella, että saatiin Lukkorengas rakennetuksi siihen kuntoon, että voidaan nousta yli 400 kutsuvieraan eteen Jyväskylän Aalto-salin stagelle.

Lukkorengas soittaa toisten tekemiä hyviä piisejä. Vähän erilailla. Jos jokin riffi tai nuottikuvio jostakin toisesta piisistä sopii hyvin johonkin toiseen piisiin, se vaan napataan ja sillä siisti. Ja se toimii.

Tatu oli tarinan alusta melkein tähän päivään asti solistina, mutta miehen muut kiireet pääsivät voitolle ja aloimme etsiä uutta solistia. Tiedossa oli, että Nivalassa asuu ja elää tosi kova laulaja, Korkiakosken Anska. Anska kävikin muutaman kerran treeneissä, mutta kiireet, oma bändi ja monet muut syyt pakottivat Anskan luopumaan yhdestä ylimääräisestä bändistä ja niinpä sanoimme hyvässä sovussa näkemiin.

Soitin musaopiston reksille, Veikkolan Heidille ja kerroin solistiongelmasta. Heidi soitti minulle takaisin muutaman viikon päästä ja kertoi, että musaopistossa opiskelee muuan Pasi Niemi klassista laulua, mutta että mies saattaisi hyvinkin taipua myös rokkiin. Soitin Pasille ja sovittiin ensimmäiset treenit. Kuuntelin miestä parin piisin ajan ja asia lyötiin lukkoon: koko bändin kanssa treenattaisiin seuraavalla viikolla.

Jo toisten treenien loppupuolella basisti, Seppo Ainasoja nousi seisten soittamaan ensimmäisen kerran treeneissä viiteen vuoteen. Sanoi, että oli pakko. Sen verran mahtavalta kuulosti. Eikä sen jälkeen ole enää istualtaan treenannut.

Nyt kolme viikkoa myöhemmin meillä on lähes 30 kappaleen ohjelmisto valmiina. Voitte uskoa, että tänä aikana on töitä tehty ja kaikista eniten ahkeroi juuri Pasi eli opetteli kaikki melkein 30 piisiä tyhjästä. Kova juttu. Ja tänään noustaan stagelle.

Lukkorenkaan julisteessa on kaksi viehättävää neitosta jalkapallon kanssa. Tuosta julisteesta kehkeytyi pieni ongelma. Tämän iltaisen keikan isäntä on joutunut sellaiseen ristituleen julisteen vuoksi, ettei tosikaan. Monet juhlaan mukaan tulevat ovat kyselleet tytöistä ja vaatineet, että näiden pitää olla myös keikalla mukana. Siinä oli vain se ongelma, että minulla ei ollut hajuakaan, ketä nuo tytöt ovat. Niinpä aloimme etsiä tanssitaitoisia esiintyjiä eilen illalla ja nyt on sovittu kahden Goodies-nimisen ryhmän jäsenen kanssa, että illalla keikkaillaan yhdessä.

Keikasta tulee hyvä - ei epäilystäkään: asiakas on hyvä, paikka on hyvä, bändi on hyvä, tanssijat ovat hyviä. Siis: "Hyvät naiset ja herrat. Tänä iltana - Lukkorengas!"

Bss: Seppo Ainasoja/ Drms: Vesku Savikko/ Gtr, Albert Savikko/ Gtr: Hannu Hartikainen/ Vcl Pasi Niemi/ Mxr Jussi Hartikainen/Mxr Sami Luttinen/Dnsrs Tuuli Leppäaho, Miia Hytönen

Ei kommentteja: