perjantai 20. elokuuta 2010

Virallinen ajanotto unohtui huoltamolle


Maunon päivän kisoista Suomi-Brasilia –maaottelu
Virallinen ajanotto unohtui huoltamolle

Perinteisistä Tuiskulan urheilupuistossa järjestettävistä Maunon päivän kisoista tuli yllättäen Suomi-Brasilia –maaottelu, kun keltälle ilmestyi mukavien yhteensattumien vuoksi (Ohtamaan Anita ja Alpo lähtivät Jyväskylään) Brasilian lahja nivalalaiselle juoksu-urheilulle: Thais Minosso Silva.
Tällä kertaa kisa päätettiin virallisen ajanottajan unohduttua ABC:lle ukkojen kanssa turisemaan järjestää juoksija vastaan itse –periaatteella. Kisan osanottajamäärä jäi valitettavan vähäiseksi televisiossa samaan aikaan esitettyjen uutisten ja sään takia, mutta se ei taistelun tuoksinaa ja melskettä hillinnyt lainkaan. Ilma suosi kilpailijoita eli normaaliin suuntaan sataa metriä juostessa olisi ollut väkevä vastatuuli, mutta tuo luonnonvoima otettiin avuksi ja yhdessä kisaorganisaation kanssa juoksu päätettiin kisata maalista lähtöön mukavaan myötätuuleen.
Naisten maaottelu päättyi siis Suomen niukkaan, mutta ehkä ansaittuun voittoon. Paula Hartikainen kellotti lähes viimekesäisen ajan, jolla hän niukasti päihitti brasilialaisen Thaisin. Mutta upeasti juoksi myös Thais Minossa Silva, ja juoksunsa myötä hänestä tuli Nivalan nopein brassi.
Jukka Turunen on juossut elämässään useamman maratonin kuin satasen. Niinpä hän nytkin oli Helsingin maratonista omien sanojensa mukaan vähän jäykkänä, mutta juoksi silti selkeästi ikäluokkansa ykköseksi lähes viime kesäisellä ajalla.
Yli neljäänkymmeneen vuoteen yhtään tappiota kokematon Hannu Hartikainen piti edelleen pintansa. Haikaran Usain on edelleen voimissaan vain muutaman kymmenyksen viime kesästä hidastuneena, mutta silti ilman vastusta. Menoa juoksijan mukaan saattoi hidastaa mikrossa ylikypsennetty lohisoppa ja muutama lusikallinen hernekeittoa ennen kisaa.
Olosuhteet kentällä olivat mainiot, sen totesivat kaikki. Kaikki osaset olivat taas paikallaan – paitsi Mauno.



Kuvassa urheilijat vasemmalta Thais Minosso Silva, Hannu Hartikainen, Paula Hartikainen, Jukka Turunen

Kuva: Leena Turunen
Ratatarkistus: Titta Turunen

Ei kommentteja: