keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kesäkeittoa kivilinnasta

Poliitikot ovat taas aktiivisia ja nostavat omaa häntäänsä ja pyrkivät tervaamaan vastapuolen pyrstöä parhaansa mukaan. Eduskunta on tosin vielä kesälomalla (ruahhhahhhahhaha ja ehheh), mutta monet aktiiviset politiikan tekijät ovat kuka milläkin torilla kansan parissa muttia maistamassa, piirasta popsimassa ja mustaa makkaraa mutustamassa. Ja asiat riitelevät.
Olen aina ollut kovasti sitä mieltä, että asiat eivät osaa riidellä ja että ihmiset vain osaavat. Aamusella kuitenkin silmäni taas kerran avattiin, kun muutama valtakunnan johtava poliitikko oli onnistuttu metsästämään torien tuoksinasta toimittajien tenttiin. Ja näinhän siellä suurinpiirtein juteltiin.
- Me emme ole työntäneet rahaa Euroopan pankeille.
- Olettepas te työntäneet.
- Emme ole. Me olemme pelastaneet kansakuntien taloudet katastrofilta.
- Ettepäs ole.
Kuvitelkaa loput. Tuotahan se oli: edestakaisin huopaamista ja pikkuilkeyksien heittelyä niinkuin aina vaalien alla. Mutta kun toimittaja oli kiitellyt väittelijöitä ja kameroiden kuviteltiin jo sulkeutuneen, nämä kaikki olivat hyvää pataa keskenään ja nauroivat katketakseen, vaikka juuri olivat väitelleet tulikivenkatkuisesti keskenään. Oli siis aivan selvää, että tuossa aamuisessa tilaisuudessa asia riitelivät, mutta ihmiset olivat samaa mieltä. Mitähän mieltä he olivat. "Aivan sama. Missä mun kalijat on?"

Ei kommentteja: