perjantai 21. elokuuta 2009

Asenteella kauppaa tehdään

Oletko kuullut juttua miehestä, joka pääsi tavarataloon myyjäkokelaaksi yhdeksi ainoaksi päiväksi? Jos kauppa kävisi, homma tulisi. Illalla tavaratalon johtaja kysyi mieheltä, montako kauppaa tämä oli tehnyt ja kokelas vastasi yhden tehneensä. Mutta silti kassa näytti varsin täydeltä ja tili hyvältä.

- No. Tänne tuli aamusella mies ja minä myin sille ongen. Kysyin, onko sillä kunnon uistimia ja niin me sovittiin sitten tuommoisesta Rapalan parin sadan euron paketista. Se oli oikein tyytyväinen niihin uistimiin, mutta arveli, ettei niillä näin pienillä vesillä kuitenkaan käyttöä olisi. Niinpä siinä sitten juteltiin , että jos se lähtis Päijänteelle kalaan kunnon saalista nostamaan, muttei sillä ollu venettä. Tehtiin sopiva kauppa tuommoisesta Busterista. Mutta eihän se vene ilman moottoria liiku ja niinpä siihen sitten liitettiin viiskymppinen Evinrude. Miestä jo hymyilytti ajatus mukavasta kalaretkestä kunnon järvelle, mutta sen mieli mustui, kun muisti, ettei sillä ole traileria sille veneelle. Kohta oli, kun löydettiin tuolta varaston perältä sopiva. Kaikki oli muuten kunnossa, muttei sen vanha Nissani jaksanu tietenkään sitä venettä ja traileria vetää. Lyötiin kättä päälle siitä mustanpuhuvasta citymaasturimersusta.
- Jaa, vai niin. Aika hyvin tais sitten päivä mennä.
- No meni se. Oikeastaan se mies tuli ostamaan kuukautissuojia vaimolleen, mutta minä tuumasin sille, että kun sun viikonloppus on näköjään muutenkin piloilla, et lähtis kalaan.

Ei kommentteja: