maanantai 17. elokuuta 2009

Aika on epäloogista ja maailman nopein Jusa

Mies viilettää sataa metriä tuhatta ja sataa. Isot lihakset pullistuvat sisäihoa vasten ja ulkopuolelta nahka näyttää ratkeavan, se on kuin ilmatiivis makkarapaketti, semmoinen, josta ilma on imetty koneellisen voimakkaasti ja täydellisesti pois, ostoskanavan täkkipaketti, joka säästää tilaa kaapissa 70 prosenttia. Ja yleisö on haltioissaan, miten ihminen voikin juosta noin nopeasti.
Juostaan siis sadan metrin maailmanmestaruudesta. Alkuerissä näin vain yhden ainoan normaalin näköisen miehen, ranskalaisen, mutta hän karsiutui samoin tein. Hänen lihaksensa näyttivät normaaleilta.
Doping on kielletty! Jusa on puhdas urheilija. Se on lukemattomin testein todistettu. Mitään vilppiä ei ole tehty. On vain treenattu treenaamasta päästyä ja tultu niin nopeaksi, ettei kukaan maailmassa ole koskaan ollut, huippunopeaksi. Ja aika oli 9,58 sekuntia. No. Minua lakkasi kiinnostamasta koko tuo puhdas ja äärimmäisen vilkas ja energinen urheilija, kun aloin miettiä aikaa yleensä. Hemmetti. Tunnissa on 60 minuuttia. Minuutissa on 60 sekuntia. Mutta sitten yhtäkkiä sekunnissa onkin kymmenes- ja sadasosia. Miksei siinä ole loogisuuden nimissä kuudes- ja kuudeskymmenesosia. Aivan sama.

Ei kommentteja: