tiistai 17. helmikuuta 2009

Tuppisuusta ei maailma tiedä

- Vaatimattomuus kaunistaa.
- Räkänokastakin mies tulee, vaan ei tyhjän naurajasta.
- Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.
Ja onhan noita vaatimattomuutta ja hiljaisuutta ihannoivia kansanviisauksia sivukaupalla. Mutta kyllä nuo on ajateltu ja ylös kirjattu omavaraistalouden aikoina, jolloin ei paljon ole muusta tarvinnut välittää kuin että oma pelto on perunaa kasvanut ja oma kana munasen muninut ja niin edelleen.
Säännöllisin väliajoin kaikki menestyneet miehet ja naiset nousevat otsikoihin salakavalasti ja harkitusti kuka minkäkin verukkeen tai oikean syyn takia, vuoksi tai ansiosta. Vesa Keskinen on miesten mies ja tuolla teemalla hän pitää mainettaan ja oman kauppakeskuksensa mainetta yllä hyvin säännöllisesti - ja edullisesti. Sivun ilmoitus Iltalehdessä maksaa jokusen (kymmenen) tuhatta euroa, mutta mukava skandaali tai riehakas veto ylipäänsä on aivan ilmaista bisnekselle, mutta tuottaa taas lehdelle lisääntyneenä myyntinä varmastikin tuon ilmoitustilan verran. Molemmat siis hyötyvät.
Toimiva bisnes vaatii tehokkaat (lue myös = edulliset, ilmaiset) markkinointikanavat ja isoa ääntä. Sitä siis kannattaa pitää, sillä tuppisuusta ei maailma tiedä. Eikä kiltti kiinnosta ketään. Paitsi skottia.

Ei kommentteja: