tiistai 24. helmikuuta 2009

Naistenlehtiä ja lämmintä juomaa pään menoksi

Tasa-arvo on sitä, että miehet ja naiset ovat keskenään kaikissa olosuhteissa tilanteista riippumatta tasapuolisesti tasa-arvoisia. Mutta apteekissa kaikki on toisin. Ja ylipäätään kaikkialla, missä sairauksia hoidetaan ja terveyttä ylläpidetään.
Istun terveyskeskuksen odotushuoneessa ja selaan naistenlehtiä, Annaa ja Gloriaa ja Kodin Kuvalehteä... Istun apteekin tuolissa odottamassa reseptilääkettä ja luen Annaa ja Gloriaa ja Kodin Kuvalehteä... Missä ovat kaikki miestenlehdet? Missä on Jallu ja Kalle. Ei näy Lollosta vilaustakaan. Kerran kysyin apteekkarilta asiaa, mutta hän ei ollut edes ymmärtävinään koko kysymystä. Tosikko oli hän asiakaspalvelijaksi. Itsestään selvyytenä pidetään, että miehet lukevat vain naistenlehtiä terveitä päiviä odottaessaan. Ehkä siinä on logiikkaa, kun oikein syvältä kaivaa. Mutta seuraavassa tarinassa ei ole.
Ostin apteekista nuhalääkettä, jauhepusseja. Pussin kyljessä lukee: Mustaherukan- ja mentolinmakuinen lämmin juoma. Mutta ei siellä kyllä sitä juomaa ole. On vain punaista jauhetta. Ja sitten työpaikalla sekoitin jauheen kylmään mehuun, kun ei minulla ole täällä lämmintä vettä. Ei lämminnyt juoma, vaikka siihen olisi pussin tekstin mukaan pitänyt kehittyä lämmin juoma. Tästä voidaan hyvin loogisesti päätellä, että terveydenhuolto pyrkii sekoittamaan miehen pään hyvin monin keinoin.

Ei kommentteja: