lauantai 17. lokakuuta 2009

Mitä tasapainoon tarvitaan

Kuvittele saavasi tasapainoa seuraavalla tavalla: leikkaat polkupyörän sisukumista noin puolen sentin levyisen renkaan ja kiinnität siihen Tiimarista ostamasi hologrammikuvan pikaliimalla ja pujotat tuon renkaan kuvineen sitten ranteeseesi. Ja näin saat elämääsi tasapainottavan kumirannekkeen. Hmmm...
Hologrammikuva on lasertekniikalla tehty kolmiulotteinen kuva. Siinä ei liiku mikään eikä se käytännössä sisällä mitään. Tuosta voidaan aivan yksinkertaisesti päätellä, ettei se myöskään vaikuta ihmiseen (eikä kyllä mihinkään muuhunkaan) mitenkään. Hologrammikuvaan liittyy kylläkin parallaksi-ilmiö. Parallaksi tarkoittaa, että kun havaitsija liikkuu, paikallaan oleva esine näyttää liikkuvan taustaansa nähden. Mutta teknisesti tuossa ei silti tapahdu yhtään mitään.
Jos tuollainen kumilenkin ja hologrammin yhdistelmä saisi aikaan tasapainoa, mitähän ihmettä saisi aikaan ranteeseen kiinnitetyllä miniväritelkkarilla. En uskalla edes kuvitella. Minulla on joka päivä rintataskussani Nokian E71 -minitietokone. Siellä se elää omaa elämäänsä, milloin en puhu sen pieneen mikrofoniin. Kun nousen sängystä, joskus huimaa aivan vietävästi. Voisiko tuo kone...? Ei kai nyt sentään.
Olen myös kuullut, että magneetit parantavat kipeitä kohtia. Kerran sitten sain aivan tarpeekseni selkäkivuista ja liimasin vyöhöni kaikki magneetit, joita kotoani löysin: vanhat lelumagneetit, jääkaappimagneetit (Kyprosmagneetti, PeppiPitkätossu-pullonkorkinavaajamagneetti, Kanarialta ostettu neekeriorkesterimagneetti, Kreeta-lautasmagneetti, Vatikaanista tuotu Pyhä Nikolaus -magneetti, muropaketin Muumi-magneetti), pelien magneettialustat, dynamosta irrotetun magneetin. Kipu ei lähtenyt eikä selkä parantunut. Mutta hyvin monella ihmisellä oli hemmetin hauskaa.

2 kommenttia:

Hinuri kirjoitti...

Ystävä oli ostanut kyseisen hologrammirenksun, ja väitti siitä olevan apua, voimaa tuoma ominaisuus ja muuta mukavaa. Titenkin sitä on epäileväinen tuollaisten suhteen. Muttamutta, itse olen sitä mieltä, että antaa toisen uskoa vaikka puupökkelöön, jos siitä vain on apua. Onhan meillä myös uskonnonvapaus ;)
Sulla, ja ystävälläsinkin on tieten ollu hauksaa, omatekoisen vyön kans : )
- LeenaS

Hannun Kaleeri kirjoitti...

Olihan sen vyön kanssa hauskaa ja hauskan näköinen se myös oli. Minä uskon aivan kaikkeen. Joskus jopa itseeni:-)