maanantai 17. tammikuuta 2011

Hilut kinttuihin naapurin miehille

Kävipä niin, että ruotsalainen metsämies ajoi taksillaan halki levottaman Tunisin metsästysaseet taksin takakontissa. Vai kävikös siinä niin, että ruotsalainen metsämies käveli kivääri olallaan halki levottoman Tunisin metsältä palatessaan? Vai kävikö siinä ehkä kuitenkin niin, että ruotsalainen metsämies nosti kiväärinsä hotellin vastaanoton tiskille metsältä palatessaan? Kävi miten kävi, huonosti kuitenkin kävi metsämiehelle, kun aseitten kanssa liikkui levottomassa Tunisissa, levottoman kansannousun kiihottamassa Tunisian pääkaupungissa. Turpiin tuli ja häkki heilahti, kansa pieksi ja poliisi heitti putkaan ja hilut kinttuihin.
Kuinkahan monelle metsämiehelle tulee päähän ajatus lähteä hotellilta tuliaseitten kanssa metsästämään, kun kaduilla taistellaan ja asemiehet ampuvat siviilejä kohti? Kuinkahan monelle metsämiehelle tulee mieleen, mitä mahtaisi tapahtua, jos aseitten kanssa jäisi kiinni tai kansan käsiin?
En tunne lainkaan metsämiehen aatoksia, mutta jokusen suomalaisen metsämiehen tunnen. Luulenpa, etteivät he olisi villisikajahtiin lähteneet kivääreitään kantaen keskelle sisällissotaa. Sotahan se on sellainen, jossa ihmisiä ammutaan puolin ja toisin. Mutta ruotsalainen metsämies ei ole sotilas eikä osallistu toisen maan sisäisiin kahinoihin. Mutta olisiko noista metsästäjistä voinut tulla sotilaita, jos he olisivat kansan silmiltä piilossa saaneet rauhassa kiväärinsä kasata ja perän poskelle nostaa, jos he olisivat ehtineet metsästysvaatteensa päälleen pukea? Ja mustan hupun päänsä peitoksi vaivihkaa vetää?

Ei kommentteja: