keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Ympärillä on vain voittajia

Jos maailmassa ei olisi opittu kilpajuoksua, täällä eläisi vain yksi eläinlaji eikä se olisi ihminen. Se olisi suurin koskaan elänyt lihansyöjä. Sen esi-isistä ei ole jäänyt maapallolle minkäänlaista todistetta, ei fossiilia, ei luunmuruja, ei jälkeä laavaan, ei kiveen. Se ei olisi minkään joskus eläneen otuksen näköinen, ja siksi sitä onkin mahdoton kuvata.
Sillä hetkellä, kun ensimmäinen elävä olento keksi juosta toista elävää olentoa karkuun, alkoi maailma kehittyä sellaiseksi kuin se nyt on. Nopeimmat juoksivat hitaampia karkuun ja älykkäimmät osasivat jopa karata ja piiloutua, jos olivat saalistajiaan hitaampia. Tarve kehitti mitä erilaisimpia systeemejä pelastautua tai voittaa kilpajuoksu. Kun katsoo ympärilleen, näkee siis vain voittajia.
Maailman nykytila perustuu pelkästään kilpailuun, kilpajuoksuun kaikkea vastaan eikä se pääty koskaan. Kun härkä veti ensimmäistä nelikulmarattaista vaunua, joku halusi kiivaasti ohi ja hioi kulmat rattaista pois;-) Kun lintu lensi ihmisen ohi, tämä halusi vielä paremmaksi ja kehitti itselleen siivet, hyppäsi vuorenrinteeltä ja kuoli. Näin huimimmat ja tyhmimmät karsiutuivat järkiään pois ja vain ne, jotka todella oppivat lentämään, selviytyivät. Tästä voisi äkkipäätään päätellä, että lentäjät ovat evoluution huipulla. Itsekin olen siis melko korkealla, koska olen liitovarjoilija ja laskuvarjohyppääjä. Ehhehhehheh.

Ei kommentteja: