torstai 30. huhtikuuta 2009

Tohtorin kärsähattu

Jääkiekko on hauskojen ihmisten vakava peli. Sitä kokoonnutaan pelaamaan suurille ja komeille areenoille mahtavien massojen ympäröiminä ja valtavan huutomyrskyn säestämänä. Mutta mikä jääkiekossa on kaikista parasta, se vapauttaa ihmisen täysin rotuun, uskontoon, ammattiin tai yhtään mihinkään katsomatta.
Tohtori on pukeutunut fanipaitaan ja siankärsähattuun, yläasteen rehtori puhaltaa posket pullollaan torveen, Nokian suunnittelujohtaja on pujottanut päähänsä skodakypärän ja katselee jääkiekon menoa kirjavien kaihdinaurinkolasien läpi ja huutaa innostuksen vallassa joskus kannustavia sanoja, joskus lieviä tuhmuuksia. Rautakaupan myyjä on heittänyt paitansa pois ja kirjoittanut sinisellä tussilla rintaan: "Äiti - laita rahaa!" Tukkuliikkeen osto-osaston kannustusryhmä on riisuutunut puolialastomiksi ja värittäneet itsensä Itävallan lipun punavalkoisiin sävyihin.
Kauan eläköön jääkiekko. Meillä kaikilla on oikeus joskus olla tasa-arvoisia, kärsähattuisia tohtoreita foorumin hyllyillä huutamassa.
Suomi on kohta maailmanmestari!!!

Ei kommentteja: