tiistai 14. huhtikuuta 2009

"Iskä lupas..."

Maailma tarvitsee esikuvia, johtotähtiä. Amerikassa on nyt suurta huumaa olla musta teinityttö, kun presidentin tyttäret ovat mustia teinityttöjä. Televisiotoimittaja mainitsi eilen uutisissa, että nyt amerikkalaisnuoret ovat löytäneet todella oivia esikuvia väriin ja uskontoon katsomatta. Nyt on muotia olla musta, valkoinen, keltainen, harmaa, punainen... Jippa, sanon taas lainaten kummityttöäni. Ei olisi tullut kuuloonkaan w-twin Bushin aikoina. Mutta mennäänpäs sitten verhon taakse kurkistamaan.
"Iskä lupas", sanoo joskus lapsi ja se tarkoittaa aina, että silloin saa.
Menivät mokomat somalipojat kaappaamaan amerikkalaisen laivan ja ottivat kapteenin vangiksi ja alkoivat uhkailla hengenmenolla, jos vaatimuksiin ei suostuta eli rahaa oli pyynnissä olueeseen, farkkuihin, fillariin, mopoon, moottoripyörään, kännykkään, t-paitaan, kelloon, kaulakoruun, skedelautaan, pleikkariin. Tai ei ehkä siihen olueeseen, kun se on syntiä, mutta kopalliseen rehua sitten - tai johonkin.
"Iskä lupas."
Rosvopojat tarttuivat amerikkalaisen sotilaan kiikaritähtäimeen ja naks, naks, naks: kolme kuollutta makasi pelastusveneen lattialla. Esikuvat olivat heilläkin. He halusivat kaiken ja äkkiä. He saivat kaiken ja äkkiä, koska iskä lupas. Iskä Obama antoi sotilaille luvan ampua. Heti ja äkkiä.

Ei kommentteja: