maanantai 2. toukokuuta 2011

Rukoili ryyppyä ja vapina lähti

Olen käynyt Jaakobin jos toisenkin kanssa painia viimeisten vuosien aikana uskonasioista ja tullut päivä päivältä skeptisemmäksi kirkkoja ja niiden toimia ja ajatuksia kohtaan. En nyt ihan viimeiseksi pisaraksi sano, mutta pisaraksi ylitsevuotavaan maljaan kuitenkin, kun katolinen kirkko ja Vatikaani julisti edesmenneen Johannes Paavali II:n ikuisesti autuaaksi. Kuulemma tuo autuaaksi julistaminen vaatiin jonkinmoisia ihmetekoja, mutta kirkko on osannut niitä järjestellä kautta historian ihan ilman kummoisempia ihmeitä. Melkein ihme on, jos jotakin ihmettä ei keksitä tarpeen niin vaatiessa.
Olipahan tämä Johannes Paavali II kuulemma parantanut jonkun nunnan taudistansa. Jostakin kohtaa raamattua muistelen kuitenkin, ettei ihmisen pitäisi asettua Jumalaksi Jumalan paikalle, mutta voipi hyvinkin olla, että olen ihan itse tuollaisen kohdan raamatusta keksinyt. "Joka itsensä ylentää, se alennetaan..." Noin siellä kuitenkin sanotaan. Mutta eihän tuo paavi toki itse itseään ylentänyt, vaan suuri seurakunta julistamalla julisti hänet autuaaksi ihmetekojensa ansiosta.
Ihmeitä osaavat tehdä vähempiosaisetkin. Toimistoni ikkunoiden alapuolella on tori ja torille parkkeeraa joka kevät- ja kesäaamu puolenkymmentä ihmeidentekijää, jotka kykenevät loihtimaan viinaa ja virvokkeita melkeinpä tyhjästä. Ja kuulinpa jonkun Kassun tehneen varsinaisen ihmeteon, kun oli lainannut Penalta viisikymppiä ja luvannut maksaa sen seuraavasta eläkkeestään. Ja oli maksanut. Mutta eipä vaan julisteta tuota ihmemiestä ikuisesti autuaaksi ainakaan vielä muutamaan kuukauteen, jos vaan maksa kestää.
Edesmennyt paavi on kovassa kurssissa muutenkin, sillä tutkinnan alla on satoja ihmetekoja ja -kertomuksia, ja seuraava ihme voidaan vahvistaa aivan lähiaikoina. Odottelen innolla, milloin torin laitaan avataan taas kesäksi Valion jäätelökioski ja pääsen minäkin kuulemaan uusista, oman alueen ihmeistä. Saattaahan nimittäin olla, että Pena on löytänyt Kassulle semmoisen energiajuoman, jolla joka-aamuinen darra ja käsien hervoton vapina on hävinnyt ihan vaan Kassulta ryyppyä rukoilemalla. Mutta ei ainakaan Vatikaani sitä hevillä usko. 

Ei kommentteja: