perjantai 20. toukokuuta 2011

Vitun apina ja muita erikoisuuksia

Suomalainen kielenkäyttäjä keksii hyvin erikoisia sanoja, sutkautuksia, eläimiä, termejä, ja varsin lyhyessä ajassa nuo asiat tulevat jokapäiväiseen kieleen kuin olisivat siinä olleet ammoisista ajoista. Moni ei ala pohdiskella niiden syvempää merkitystä. Niitä vaan lauotaan kuin kivääriä kännissä sinne tänne sattumalta ja pitkin metsiä. Vitun apina. Mikähän se sellainen ihmisen sukuinen olio oikein voisi olla? Tuo lienee lainattu suoraan amerikkalaisista sarjoista tai elokuvista: fucking monkey. Mutta nussiva apina on aivan toista kuin vitun apina. Missä vitussa sellainen fucking monkey mahtaakaan mellastaa. Saatanan tonttu lienee vitun apinan suojelusenkeli, mene ja tiedä.
Suomeen ollaan nyt kasaamassa basaarihallitusta, jossa joka nurkalla on kuulemma kioski auki ja kaikki on kaupan. Toisten mielestä hallitusta voidaan verrata paellaan, jossa suurelle pannulle kasataan mikä vaan mahdollinen ja sekoitellaan ja vedellään naamariin. Sateenkaaren pää on nähty ja punamullalla kansa joskus maalattu.
Juurikin niin. Tuotahan nyt hoetaan kuin se olisi jotenkin erikoisen fiksua. Juuri niin on melkoisen tarkka ilmaus, oikeastaan hyvin tarkka kommentti, joka tarkoittaa toteajan olevan aivan samaa mieltä. Mutta kun ollaan aivan käsittämättömän paljon samaa mieltä jonkun kanssa, juurikin niin asia on. Vitunkin apina? Hmmm.

Ei kommentteja: