tiistai 24. toukokuuta 2011

Maanteiden logiikkaa

Onhan tässä maailmassa paljonkin asioita, joiden logiikka ei taivu minun aivoilleni. Yksi on tietysti se (ja nyt tulee ajatusketju eli looginen päätelmien sarja),
1. kun raamattu kieltää tappamisen
2. kun Amerikka niin kovasti uskoo raamattuun ja puhuu sen nimeen
3. kun amerikkalaiset tappoivat Osaman (ja kymmeniä muita Osamia ennen ja jälkeen pää-Osaman) ja sille hurrattiin
Niin. Kun ihmistä ei siis saa raamatun mukaan varsinkaan Amerikassa tappaa edes sikiönä, silti se joissakin olosuhteissa on varsin suotavaa, varsinkin, jos oma etu niin vaatii. Saahan siellä rosvonkin ampua hengiltä, jos se on viemässä ampujalle kuuluvaa omaisuutta. Se ei siis liene tappamista, vaan varjelua. Plääääh. Tuota nyt ei kestä kukaan.
Mutta mennäänpäs sitten maantielle. Kun tietä pitkin ajetaan oikein leveän kuorman kanssa, laki vaatii kuljetukselle keula-auton näyttämään ylileveää kuljetusta. Joskus noita edellä kulkevia autoja on useampiakin, jotta liikenne voidaan tarvittaessa vaikka pysäyttää.  Minua vastaan tuli viime sunnuntaina varsin kapealla tiellä niin leveä maatalouskone ilman minkäänlaisia varoitusvaloja puhumattakaan mistään etuautoista, että en autolla olisi millään mahtunut tuota valtavaa konetta sivuuttamaan. Onneksi liikuin moottoripyörällä. Maatalouskone voinee siis liikkua yleisillä teillä sopi se sinne tai ei. Onneksi kaivinkoneyrittäjät kuitenkin nostavat koneensa lavetille eivätkä siirtele valtavia koneitaan noin vain ajelemalla pitkin teitä. Enpä tahtoisi ajaa minkäänlaisella härvelillä kauhan alta, varsinkaan moottoripyörällä.

Ei kommentteja: