torstai 31. maaliskuuta 2011

Sossun koristusta

Helsinkiläiset aktivistit hermostuivat Helsingin kaupungin ja sosiaaliviraston julmuuteen ajaa romanit pakkaseen ja koristelivat sosiaaliviraston pääovet maalipommein. Heidän mielestään Romanian mustalaisille pitää löytää asunnot ja sassiin. Mutta jos Helsingin kaupungilla ei ole antaa asuntoa edes suomalaisille asunnottomille, mistä nuo asunnot sitten tänne rahattomina turisteina tulleille romanialaisille voisivat löytyä? Minäpä tiedän. Nuo aktivistit voivat tilapäisesti majoittaa Romanian mustalaiset omiin asuntoihinsa ja pyytää heiltä vuokraa. Näin saadaan kaksi ongelmaa ratkaistuksi yhdellä kertaa ja kaksi ryhmää aivan vallattoman tyytyväisiksi: romanit ja aktivistit.

Jälkikirjoitus: Kuulemani tiedon mukaan romanialaisille olisi järjestetty majoitus lämpimään, mutta he eivät olleet halunneet ottaa tuota tilaa vastaan. Olivat ilmoittaneet, etteivät he halua olla kenenkään kontrollin alaisia, vaan asua vapaasti omissa oloissaan. Niin. Eihän meidänkään tarvitse olla kenenkään kontrollin alaisina - paitsi vuokranantajan, jos olemme vuokralla, pankin, jos meillä on asuntovelkaa, verottajan, jos maksamme kiinteistöveroa...Freeeeeeeedooooooooom!

2 kommenttia:

PaulaH kirjoitti...

Taitavat olla ainoita viisaita tässä kontrolloidussa maailmassa ja lauletaanhan sitä laulussakin, että mustalaisleiri muuttaa...
PaulaH

Hannun Kaleeri kirjoitti...

...taivaaseen. On lottovoitto syntyä suoraan taivaaseen.