tiistai 15. maaliskuuta 2011

Ohjeistetaan väki vaalilomalle

Eduskunta on lähdössä vaalilomalle. Ruuaaahhhahhhahhha. Juuri se palasi työmaalle joululomalta eikä siitäkään kauan ole, kun tuli edelliseltä kesälomalta kivitaloon ihmettelemään. Miten ihmeessä on mahdollista kokonaisen kansan antaa mokoman väen laatia itselleen tuollaisia etuja suovia lakeja? Kun työpaikka on kerran neljässä vuodessa katkolla, työttömyyden uhan alaiselle ihmiselle annetaan pari kuukautta palkallista ja kulukorvauksellista lomaa hakea uutta työtä samasta paikasta. Ei kenelläkään muulla eikä missään työssä ole tuollaista etua, jonka kansa maksaa. Mietitäänpä tätä asiaa puoli minuuttia aivan rauhassa ja noina kolmenakymmenenä sekuntina asia alkaa suorastaan harmittaa.
Kun Nivalassa suljettiin Hituran kaivos, miehet ja naiset saivat lähteä kuka minnekin maailman kolkkaan metallia kaivamaan, mutta ei siltä työnhakuajalta kukaan heille palkkaa maksanut saati kulukorvauksia. Ja entäs sitten ne kansanedustajat, jotka eivät enää omasta halustaan halua jatkaa edustajan hommiaan, vaan ovat jäämässä eläkkeelle tai muuten vaan muihin töihin. Heille maksetaan myös täyttä palkkaa ja kulukorvauksia, kun eivät tee mitään muuta kuin ovat vaalilomalla. Voi pyhän perän esillepano taas.
Maailmassa luonto jyllää ja atomivoimalat kirkuvat kuumuutta ja levittävät ydinsaastetta ympäriinsä ja ihmiset odottavat ohjeita. Tarvitaanko erikseen ohjeita mennä mahdollisimman kauas noista saastepesistä? Eikö terve järki sano, että avokämmentä ei kannata laittaa ihan huvikseen tulipunaiselle hellanlevylle? Suomalaiset odottavat viranomaisilta ohjeita lähteä maasta, kun muutkin pohjoismaalaiset ovat sellaisia saaneet. Ydinvoimalat ovat räjähtämäisillään. Eikö tuossa jo ole tervepäiselle ihmiselle aivan riittävästi ohjetta lähteä mahdollisimman nopeasti mahdollisimman kauas.

Ei kommentteja: