keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Vaihdevuosi-iho ja Eri-Keeper

Naistenlehtien sivujen välissä on voidemainosten yhteydessä usein näytepussi, jonka sisältö riittää yhteen tai jopa pariinkin kokeilukertaan. On päivävoiteita ja yövoiteita, liftereitä ;-) ja suojaavia voiteita. Meille kotiin tulee puolenkymmentä naistenlehteä, tilattuja ja ilmaisnäytteitä, ja usein pöydällä lojuu yksi jos toinenkin näytepussi. Minulla on tapana toimia testikanina ja levittelen noita voiteita milloin kasvoihin ja kaulaan, milloin vain käsiin, jos siltä tuntuu. Ei ole tullut mieleenkään lukea, mitä noissa pienissä, kauniin näköisissä muovipusseissa on. Mutta eilenpäs lukaisin.
Levittelin telkkaria sivusilmällä katsoissani näytepussin sisällön naamaani ja lueskelin toisella sivusilmällä samalla lehteä, jonka sivuilta tuo pussukka oli pudonnut. Ilmoitus lupasi minulle vain pelkkää hyvää: "Apteekkisi auttaa sinua huolehtimaan ihosi hyvinvoinnista vaihdevuosien aikana." Hmmm. Kuvaan oli mainosmieskollegani virittänyt naisen leuan alle soman verkon, joka kuvasti rasvan vaikutusta: nostaa ja kiristää ihoa ja tekee siitä nuorekkaan kimmoisan.
Onneksi meille ei tule miestenlehtiä. Paitsi Harrika ja Kopteri, mutta niissä ei näytepusseja mukana ole. Saattaisi nimittäin käydä vanhasta tottumuksesta minulle huonosti, jos välissä olisi vaikka laakeriöljynäyte tai pikaliimaa kodin pieniin remontteihin. Saati sitten Hesburgerin mainoksen yhteydessä salaattikastikenäyte: maukkaampi kuin koskaan ennen.
Uskon miesten ja naisten erilaisuuteen. Siksi voin luotettavin mielin ilman ikänäkölaseja edelleenkin olla voidenäytepussien koekäyttäjä. Mutta sinä päivänä, kun Anna kehottaa kaikkia naisia osallistumaan puutyökurssille ja laittaa Eri-Keeperiä näytepussiin, minä vaikenen hetkeksi. Ainakin siksi aikaa, että saan yön yli kuivuneen puuliiman liukenemaan.

2 kommenttia:

RH kirjoitti...

Entäs, kun nykyään joissakin mainoksissa on "raaputa ja haista" - plänttejä? Ihan kivaa, että voi haistella hajuvettä tahi jalkavoidetta ennenkuin tilaa tai menee sitä kaupasta ostaan, mutta onhan se vähän hassua kihnuttaa kynnellä lehden sivua ja sit nuuskia sitä. Tulee vähän koiramainen olo...

Hannun Kaleeri kirjoitti...

Sanna. Eipä aikaakaan, kun päästään nuoleskelemaan. Siitä se riemu meille repeää.