keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Sama ominaisuus

Minulla on mönkkärikuume. Soitin kauppaan ja tiedustelin siellä myynnissä olevaa konetta. Myyjä kertoili koneen ominaisuuksista ja mainitsi sen olevan muuten laatupeli, muttei lähtenyt enää yli viiden asteen pakkasesta ulkona käyntiin. Se ei hänen mukaansa ollut vika, vaan ominaisuus. Näinhän siis eilen tapahtui. Puhelu loppui, mutta myyjä teki minuun vaikutuksen rehellisellä puheellaan. Niinpä siis soitin hänelle uudestaan.
Mies kertoi olevansa juuri sillä hetkellä toisessa liikkeessä eikä tiennyt kyselemäni laitteen sen hetkisestä kohtalosta. Myyjä lupasi soittaa minulle, kun pääsisi laitteen kanssa silmätyksin.
Muutaman tunnin kuluttua puhelin soi.
- Terve. Se mönkkäri, josta aamulla juteltiin. Kaveri oli sen eilen myyny.

Puff.

- No hyvä, että pääsitte kiinalaisesta eroon.
- Joo. Otin sen just pois netistä. (Otit sen juuri pois minulta, senkin kehveli!)

Olin noiden muutamien tuntien aikana jo ehtinyt syvästi kiintyä uuteen, kiinalaiseen ystävääni, ja suunnittelin yhteisiä reissuja ensin omassa pihassa pikkuhommissa ja myöhemmin jopa yleisillä teillä ja liikekeskuksissa. Suurimman vaikutuksen orastavaan ystävyyteen minuun teki kauppiaan toteamus:"Kun on yli viisi astetta pakkasta, nuo kiinalaiset eivät enää lähde ulkona käyntiin. Se ei ole vika, vaan ominaisuus." Minulla on aivan sama ominaisuus;-)

Ei kommentteja: