perjantai 17. joulukuuta 2010

Mittaritta kännissä eli peilin paikka

Peruspalveluministeri Paula Risikko on huolissaan, kun kansalaiset tulevat vahingossa känniin juodessaan pahvipakkauksista hanan kautta viiniä eivätkä näe juomansa viinin määrää. Pakettiin pitäisi kuulemma saada ikkuna, josta voi tarkkailla juomistansa.
Hmmm. Mitenkähän sitä voi vahingossa tulla humalaan, jos ei näe juotavaansa? Tästähän voisi löysillä ajatuksilla päätellä, että kaikki moottoripyörärallien lievästi humalaiset kanssamotoristit ovat vahingossa humaltuneet, kun eivät ole nähneet alumiinitölkkiensä metallikerroksen läpi juomansa oluen määrää. Tai vähän heikkonäköiset ovat katalasti kännääntyneet, kun viininvärinen pullo on kätkenyt juomarajan suojaväriinsä. Tai ravintolassa valkokenäläistä tissutellut hienostorouva on oksentanut menyynsä ryntäille pelkästään sen takia, ettei erottanut maidon seasta alkoholia.
Ehdotankin peruspalveluministeri Paula Risikolle, että ennekuin hän alkaa laittaa kulutusikkunoita viinipakkauksiin, hän asentaa omaan tupaansa kunnon peilin. Siitäkin näkee melko hyvin, onko kännissä, nukuksissa vai muuten vain arjen aiheuttamassa pöhnässä - tietysti vain, jos ei enää päässä muuten suhise;-)

Ei kommentteja: