maanantai 8. marraskuuta 2010

Lihapullia kuolleitten talosta

Valkoiseen rasiaan muovikelmun alle kaasuun pakattu jauheliha ei ole minun mielestäni elintarvike, vaan jätettä ja viattoman luontokappaleen (niin ruokaa tekevän ihmisen kuin jauhelihaksi jauhetun eläimenkin) väärinkäyttöä. Kun tuollaisen kaasuun pakatun lihakasan kaataa kuumalle pannulle ja levittelee sen paistumaan, siitä löyhkää lihalle kuulumaton, pilaantuneen eltaantunut, vastenmielinen haju. Kuka on päättänyt, että ruoka saa haista pahalle, kunhan se täyttää jonkin elintarvikeviranomaisen määräykset?
Viljelijä on kasvattanut karjan ruuaksi sääntöjen ja määräysten mukaan. Liha on varmasti tuoretta, kun elävä eläin ajetaan teurastamoon ja siellä jalostetaan valmiiksi pihveiksi ja leikkeleiksi ruokapöytään. Sitten joku jauhaa paistilihan (niin ainakin jauhelihapaketin kyljessä lukee) jauhelihaksi ja pakkaa sen valkoiseen stryroxrasiaan, sumuttaa sisään elintarvikekaasun (ruuahhahhahhaha) ja pyöräyttää muovikelmun ympärille. Ja kun kuluttaja sitten aukaisee tuon paketin, helvetinmoinen löyhkä kuin kuolleitten talosta leviää ilmaan. Haista vaikka. Laita siitä sitten herkkuruokaa, jos pystyt. Tänään tarjolla lihapullia kuolleitten talosta - bon apetit sitten vaan.

Ei kommentteja: