torstai 18. marraskuuta 2010

Kännissä töissä

Lääkäri puhaltaa stetoskooppiin ja saa sen soimaan kuin trumpetin. "Tättärää vaan potilas ja mikäs sitä sirpulaa oikein vaivaa. Plöts ja pöts ja pannaanpas tämä tötterö sitten tissin päälle ja kuunnellaan, onko siellä karhu kotona, nääs jep."
Äänimerkki soi linja-autopysäkillä. Mummot kuuntelevat meteliä kuin maailmanlopun edellä ja vääntävät kuulolaitetta pienemmälle kuka ehtii tai kiskovat korvalta koko mokoman härvelin. "Ja sitten onko niitä Kuopijoon mänijöitä pussi lähtöö justiinsa eikä melekeen ja ruvetkeepa muorit hyppelehtimmään kyytiin, jottei se jätä."
Kassajono seisoo ja asiakkaat vilkuilevat ympärilleen. Kurkku lentää korkealle, tamponipaketti seuraa sitä ja sisältö leviää pitkin lattioita kuin joulukuusen kynttilät. "Terrrrveystarkastajalta terrrrrveisiä perrrrkele, että kahta ei sovi yhtäaikaa yrittää kato kurkkua ja tommosta tamppoonia lappoonia. Ommuutten hyvä piisi se lappoonia, mutta peräkärry on perseestä..."

Ravintola on täynnä maksaneita asiakkaita, ja levyltä hankaa fillimusaa. Mies nousee lavalle, puhaltaa pari kertaa mikrofoniin ja napauttaa sen grilliä sormenpäällään: "Hyvä yleisö. Illan orkesterina on tänään Dolorees Tampereelta. Shown pitäisi alkaa ihan näillä minuuteilla, mutta päätähti on vielä hieman lepäämässä edellisen keikan rasituksista. Mutta varmasti jaksatte hyvää odott...
- Let´s rock, peipeeeeee! Onko teillä hyvä meininkiiiiiii?
Hämmästyneet ilmeet harhailevat esiintymislavalle, kun rokkikukko Ramses nojaa mikrofoniin ja huojuu kuin merenrannan yksinäinen vinkuheinä.

On se hyvä kuitenkin, etteivät ihmiset oikeasti tule kännissä töihin. Niin on paljon mukavampaa, vai mitä, hyvä ihmiset.


"

1 kommentti:

jorkki kirjoitti...

Kyllä jonkun joskus on tultava kännissä töihin, kunhan ei aiheuta vaaraa kenellekään. Paheksunta on voimavara ja ihmisoikeus. Koko yhteisö jaksaa pitkään paremmin kun yhteen ihmiseen voidaan hetkeksi suunnata huomio syntilistaa päivitellen ja sopivasti lisäten. Murheellisena seurasin juuri entisen työkaverin pitkän uran päättymistä. Kovat meriitit unohtuivat, vain humalainen käytös on puheissa muutaman päivän. Toivon kaverille toista tilaisuutta!