maanantai 12. huhtikuuta 2010

Insinöörit hommissa: raakakumista älykumiksi

Ruotsalaisessa elokuvassa Ritsakauppias nuori poika löytää elämänsä ensimmäiset kondomit ja keksii täyttää ne heliumilla. Pian heiluvat iloisina nuppipäiset ilmapallot kerrostalon sisäpihalla ja lapset rientävät silmät säkenöiden niitä itselleen muutamalla äyrillä ostamaan, kunnes ahdasmielinen naisihminen ilmestyy paikalle neuloineen mokomat häväistyksen heiluvaiset kumipallukat puhkomaan. Mutta jäävät toki vielä riekaleet jäljelle eikä kestä kauankaan, kun poika jo keksii niistä hyvät ritsavärkit.
Elokuva kertoo 1900-luvun tienoon elämästä, ja kondomit näyttivät tuolloin kutakuinkin samoilta kuin nytkin. Ehkä olivat vähän jämäkämpää kumia, kun niitä jopa kehotettiin pesemään ja säilyttämään huolellisesti ja ripottelemaan perunajauhoja vähän päälle. Ja tujakasti lähti kivi kondomiritsasta.
Kondomin kehitys on kutakuinkin pysähtynyt. Ehkä se on nyt ohuempi kuin ennen, ehkä se on nyt muodokkaampi ja sulavalinjaisempi kuin vuosisata sitten, mutta periaate on sama: käsipelillä paikoilleen. Puhelin on käynyt parissa vuosikymmenessä valtavan suuren myllerryksen kenkälaatikon kokoisesta kannettavasta pienenpieneen kännykkään, mutta kondomi vain näyttää samalta. Kukaan ei ole vielä keksinyt älykumia. Sellaista, että kun sen noin suurin piirtein asettelisi sille kuuluvaan kohtaan miehen vartalossa, tuo älykumi oivaltaisi tuhannesosa sekunnin aikana tehtävänsä ja sujauttaisi kondomin tehtäväänsä tekemään eli suojana olemaan. Siihen päättyisi ihmettely, kumpi pää on oikea ja ehtiikö halu hävitä ennen kuin tuon on oivaltanut. Nimittäin monet miehet ja naiset haluavat toisiaan ja vain kondomin kanssa, mutta eivät halua alkaa kesken ihanan aktin opiskelemaan insinöörien ajatuksia, miten kondomi rullataan oikein peniksen päälle.
Tilanne nyt: kondomikotelo esiin (jostakin laatikosta tai takin tai toppahousujen sivutaskusta, kotelo auki (jos keksitään, miten kaikki hienot avaa/sulje-tarranauhat toimivat), kondomikelmu rikki kondomia repimättä ja sitten (vielä on halua jäljellä) aaaaarrgghhhhhhhh väärinpäin koko systeemi = ei kelaudu. Partneri nauraa jo, pippeli kutistuu uhkaavasti. Siinä meni sekin.
Tilanne tulevaisuudessa: kiihkeä rakastelu on lähestymässä kliimaksiaan, kondomi mukavasti ja helposti irti taustapahvista, ja lähelle peniksen kärkeä. Kemiallinen reaktio saa älykumin muistamaan: nyt! yippee! Ja tsup! Vikkelästi päällä kuin sähköhella.
"Olit uskomaton tänään!"

Ei kommentteja: