maanantai 8. joulukuuta 2008

Saldoraja pudotti suosikin

Pudotuspeli kävi kiivaimmillaan. Kolme laulavaista nuorta kamppaili taas joulukuisena sunnuntai-iltana kansan häilyväisestä suosiosta, ja ohjelman juontajat ja tuomarit veikkailivat viekkaasti putoajaa ja myös tällä tavalla manipuloivat tulosta. Markkinointi on ovelien miesten ja naisten taitolaji. Jokainen tietää, että suomalainen on aina heikomman puolesta itsevarmuutta ja voitontahtoa vastaan.
Idols-kisan voittajasuosikki putosi äänestyksen jälkeen finaalista. Minäpäs teen tässä vähän johtopäätöksiä ihan vain huvin vuoksi ja ajatuksen virkistämiseksi.
1. Pete oli nostettu suosikiksi. Tuossa oli pahinta se, että myös itse tähti oli nostanut itsensä suosikiksi ja nuorena ja kokemattomana meni tuohon ansaan. Suomalaiset eivät aivan tuntemattomuudesta noussutta itsevarmaa nuorta miestä kovin helposti kannusta eteenpäin.
2. Koop osasi eilen pelata toiseksi parhaiten. Hän lauloi hyvin, mutta ei erehtynyt Elviksen kappaleesta huolimatta "elvistelemään", vaan jatkoi ujoa voittolinjaa. Suomalaiset pitävät hämillisistä ja ujoista voittajista. Tuomarit yksi toisensa jälkeen povasivat putoajaksi Koopia ja sitä ei kansa hyväksy. Ja tuomarit tiesivät tämän. Siksi he kaikki nostivat Peten finalistiksi, koska halusivat hänen putoavan. Ja tämä on pelkkää bisnestä. Peten kanssa he voivat tehdä rahaa ilman voittoakin, koska pikkutyttöjen suosio on jo ostettu ja voitettu.
3. Annan piti galluptulosten (Iltalehti-kyselyä kai voi pitää jonakin gallupina) mukaan pudota. Anna on markkinoinnin maisteri, joten hänellä on koulutuksen tuomaa etua ja tietoa ostajakunnan käyttäytymisestä. Pieni ja hento ote oli hyvin laskelmoitu ja hienosti esitetty kappale. Kosteat silmät, kaunis ja hapuileva katse eturivissä istuvaan aviomieheen sulatti suomalaiset, minutkin jopa kahteen ääneen. Joku tuomareista pudotti Annaa finaalista. Tuollainen ärsyke herkästi laulavasta tähtösestä suututtaa suomalaiset ja ääniä ropisi.
4. Tuomarien ärsykkeet nostivat Annan ja Koopin finaaliin (käytän niitä nimiä, jotka minulle ovat jääneet mieleen). "Oikeudentajuinen" aikuinen äänestäjäkunta pelasti kaltoin kohdellut kilpailijat tappion suosta. Peten tie päättyi saldorajaan. Pikkutytöt olivat äänestäneet saldonsa täyteen jo semifinaaleissa.

Ei kommentteja: