torstai 11. joulukuuta 2008

Ostetaan ohimennen traktori

Joskus pienestä vastoinkäymisestä on paljon iloa. Pesuhuoneen lattialämmityksen termostaatti oli mennyt rikki ja korjausmies tuli aamulla vaihtamaan sen sovittuun aikaan tasan kello seitsemän. Ruuveja ruuvaillessaan ja johtoja liittäissään tämä mukava mies kertoi hauskan tarinan.
Osuuskaupalla oli ollut traktoriesittely. Zetorit olivat vaihtaneet päivän aikana monta kertaa kuljettajaa ja jotkut varmasti myös omistajaa jo ennen tämän kaupan syntyä. Muuan pitäjällä hyvin tunnettu mies oli noussut traktorin penkille ja riittävät ohjeet saatuaa lähtenyt omille teilleen osuuskauppaa kiertämään. Muutaman kierroksen jälkeen oli kuljettajalle tullut selväksi, että pysäyttämiseen tarvittavat manooverit olivat jääneet kauppiaalta kysymättä, mutta mies ei tuosta juuri hermostunut. Ajeli jokusen kierroksen osuuskaupan ympäri ja kun tuli kauppiaan kohdalle, huikkasi tälle kuin ohimennen:
"Pistä, Piippo ylös. Minä otan tämän." Ja ajeli niiltä istuimilta kauas kotitilalleen. Miten kone sitten oli pysähtynyt, tarina ei valitettavasti kerro.

Ei kommentteja: