keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Alle kympillä reilu viikko töitä

Tuskin koskaan minussa on ollut näin paljon elämää ja vilskettä. Aamusella otin vatsalääkkeen, jossa kerrotaan olevan viisi miljardia vatsalle ystävällistä bakteeria, ja äsken minuun pistettiin terveyskeskuksessa influenssarokote, joka alkoi heti muodostaa elimistööni vasta-aineita.
Viime talvena sairastin elämäni ensimmmäisen influenssan. Tiedän sen olleen aivan varmasti ensimmäisen, koska en koskaan aikaisemmin ole ollut niin sairas ja poissa pelistä. Kuume nousi hetkessä lähelle 40:ää ja elämä sammuskeli monta kertaa viikon aikana. Seurustelin parikymmensenttisten jääkarhujen kanssa, jotka suostuivat juoksemaan takaisin omille mailleen vasta muutaman päivän tiputuksen jälkeen. Lääkäri kirjoitti minulle oikein sairauslomaa (ennen puhuttiin sairaslomasta): kahdeksan päivää. Olin todellakin sairas paljon kauemmin kuin nuo kahdeksan päivää, mutta tyytyväinen olin noihinkin, kunnes sitten menin myöhemmin Kelalta korvausta hakemaan.
Minulle sanottiin, että omavastuuaika on seitsemän päivää ja ensimmäinen omavastuun yli menevä päivä on niin sanottu korvaukseton päivä. Yksityisyrittäjälle varsin lohdullista oli tuo selvitys vastuista.
Hain siis viime talvesta viisastuneena apteekista influenssarokotteen, joka maksoi alle kympin, noin kahdeksan euroa. Sen luvataan antavan täydellisen vastustuskyvyn tulevan talven influenssaa vastaan. On se vaan aika pieni hinta kahdeksasta sairauslomapäivästä, joista seitsemää ei korvata ja kahdeksas on ensimmäinen korvaukseton varsinainen korvattava päivä.

Ei kommentteja: