keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Sydän vetoaa, mutta silti nyrkit heiluvat

Sanotaan presidenttiehdokas Paavo Väyrysen myyneen kultaisin sydännauhoin somistettuja Paavo ja Vuokko -mukeja noin 165000 euron arvosta. Se on uskomaton yhden tuotteen liikevaihto ja saa kateelliseksi pätevimmänkin kauppiaan. Mutta Paavo tuntee kansansa ja väkensä, tietää syvien rivien taimmaisetkin tunnot.

Sydämellisiä ja rakastavia presidenttiehdokkaita on nyt maassa yllin kyllin. Pitäisi heidän siis olla esimerkkinä kaikille kansalaisille. Silti päivä päivän jälkeen kirjoittavat lehdet pahoinpitelyistä ja tapoista, murhista ja muista väkivaltaisuuksista. Ei uppoa hyvä esimerkki väkeen, ei tartu rakkaus rahvaaseen. Mutta vaikka niin takametsissä kuin keskikaupunkien kioskeillakin nyrkki heiluu ja kuria palautetaan kovin ottein kadulla ja kotosalla, sydän vetoaa siltikin näreimpäänkin ihmistuntoon.

Rakkaus liikkuu vaalivankkureina kylästä toiseen, ja kuuma kuppi lämmittää viluissaan värisevää väkivaltaista väkeä. Mutta sydän haluaa sulkea sisäänsä kokonaisen kansan.  Joku tietää, että meissä jokaisessa asuu rakkautta janoava ahmatti ja ihmistä rakastava presidentti. Peace&Love.

Ei kommentteja: