tiistai 22. marraskuuta 2011

Taikuutta valtion virastossa

Saimme virallisen lupauksen jäädä sairauslomalle aina, kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaan tai jos työssä on mokattu, töskätty, jätetty se tekemättä, viilattu linssiin, oltu huolimattomia, saatettu työyhteisö naurunalaiseksi, lorvittu kahvitunnilla puoli päivää, palkattu ylihintaisia ja ylikoulutettuja työkavereita. Palkka juoksee täytenä koko ajan, vaikkei edes yskitä.
Valviran pääjohtajan piti jättää paikkansa kehnon johtamisen, viraston huolimattomasti hoidetun työtehtävän ja siitä sanktiona seuranneen poliisitutkinnan takia. Mutta kapteenipa ei saanutkaan jättää laivaa terveenä. Sitä ei laki salli. Piti tulla sairaaksi ja jäädä sairauslomalle. Kun me kossit joskus halusimme lintsata koulusta, hankkiuduimme sairaiksi. Söimme tupakintumppeja, jotta kuume nousisi tai ainakin oksettaisi. Terveenä ei voinut jäädä sairastamaan. Mutta valtion korkeimmat virkamiehet voivat sairastua jopa kansliapäällikön käskystä. Se jos mikä on taikuutta. Simsalabim boks;-)

Jälkikirjoituksena kysyn, millainen lääkäri kirjoittaa sairauslomaa terveelle ihmiselle? Valvira valvoo, että lääkärit ovat päteviä. Ja pätevä lääkäri osaa erottaa terveen sairaasta. Ja Valviran pääjohtaja ensin erosi työstään terveenä, mutta palautettiin ruotuun ja takaisin työmaalle, jolla hänen ei ollut terveellistä olla. Valviran hyväksymä, laillistettu, lääkärinvalansa vannonut lääkäri kirjoitti sairauslomaa terveelle henkilölle, jotta tämä voi laillisesti olla työstänsä pois. Eikös tuollainen lääkäri ole vähän kuin valelääkäri? Simsalabim boks! Mikä mahtanee olla Valviran tehtävä?

Ei kommentteja: