keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Supikoiralle kuula kalloon, kun pelotti niin pirusti

Hölköttelipä jostakin kaukaa Venäjän mailta outo otus Nivalan maisemiin. Ei sellaista oltu täällä kuunaan nähty ja talvipäivän hämärissä ei ihan tarkkaa kuvaa mokomasta saatu. Mikä lie, peto perkele tullut tänne toisten eväitä syömään. Ja niin kävi kulkijalle, ettei ehtinyt pesää tehdä tai kotiaan kummemmaksi koristella, kun jo tuliluikun tuima tujaus saattoi lyijyisen möhkäleen keskelle kurittoman kurjaa kalloa.

Nostettiin eläin hännästä ilmaan ja suuri miesjoukko yhteen ääneen ihmetteli, jotta eipä sellaista ollut tosiaan ennen nähty. Hyvä että hengiltä saatiin. Paljastuipa sitten eläinkirjoja tutkimalla, että supi oli tuo outo otus, supipa hyvinkin. "Hehhheh. Eipäs kauas ehtinyt, kun jo kuula kohtasi." Niin sanottiin.

Nyt on Suomeen valittu uusi eduskunta. Vähän ovat saman tuntemukset vallasväellä tuota outoa perussuomalaisten joukkoa kohtaan kuin muutamia vuosia sitten supikoiraa: mikä lie kumma kutale, tulla nyt tuolla lailla sotkemaan kunnon kansalaisten vaali-iltamat: väärin äänestetty. Tai väärin jätetty äänestämättä.

Suomessa on äänioikeuttuja noin 4,2 miljoonaa. Kun noin 70 % kävi äänestämässä, ääniä annettiin yhteensä vähän vajaa kolme miljoonaa. Noista 600.000 ääntä saivat perussuomalaiset. Vaikka kuinka haluaisin, en siltikään voi uskoa, että reilu puoli miljoonaa ihmistä on täysin väärässä. Ja noista 4,2 miljoonasta lähes 1,3 miljoonaa ihmistä jätti äänestämättä. Enkä oikein usko, että hekään kaikki ovat tyhmiä ja luopioita ja nukkuvia tai passiivisia. Heillä oli vain yksinkertaisesti demokratian suoma oikeus sanoa näin mielipiteensä: ei kiinnosta.

Metsän reunassa on mukava istuskella ja katsoa, mitä kaikkea kummallista siellä oikein liikkuukaan. Saattaa siellä käyskennellä hirvi tai peura, istuupa puussa lintu jos toinenkin, pyörii pesässään karhu ja nousee terävillä kynsillään ketterästi kuuseen ilves...Eipä ole niillä kenelläkään luontaisena ruokana ravintoketjussaan ihminen. Turha siis ennakkoon pelätä - ketään tai mitään.

Ei kommentteja: