keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Evoluutio ja Norjan hiihtomenestys

Ja kalalle Jumala sanoi:"Ui sinä merissä ja järvissä ja joissa." Ihmiselle tuli hätä:"Missäs minä?" Linnuille Jumala lupasi koko taivaan:"Lentäkää ja olkaa vapaita kuin...kuin...no...kuin taivaan linnut." Ihminen tivasi:"Minullekin siivet, minäkin haluan lentää."
Lepäsi suuri Jumala seitsemäntenä päivänä ja pohdiskeli. Lumi olisi aika mukava ja kaunistakin tavallaan, muta kuka sellaista tarvitsisi. Paratiisissa oli lämmin, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta - ja vettä satoi sopivasti. Noilta ajoilta on peräisin sanonta:"Aurinko paistaa ja vettä sattaa. Taitaa tulla kesä."
Mutta heti maanantaiaamuna oli taas ihminen oven takana koputtelemassa ja kyselemässä, milloin hän saa siivet ja kalan pyrstön. Mutta Jumala mietti vielä lunta. Päiväntasaajan kohdalla sellaisella ei olisi oikein virkaa, kun oli se paratiisi. Ei ollut kukille hyväksi moinen valkoinen, viileä peite. Niin vain oli Jumala taas kaukaa viisas ja vähän kuin olisi tulevaisuuteen nähnyt hän suuntasi ensimmäisen lumipilven Norjan tuntureille ja vuonoille. Saattaisi sille joku noissa maisemissa keksiä vallan hyvin käyttöä, kun ihminen ensin vähän lisääntyisi ja täyttäisi maata.
Vaan ei antanut se ensimmäinen Luojan luoma hetken rauhaa Jumalalle, vaan tinkasi tinkaamasta päästyä, milloin hän saisi siipensä ja kalan pyrstönsä.
"Kuulehan sinä, Aatami. Minäpä annankin sinulle kunnon vehkeet. Saat vähän muita suuremmat aivot ja hiukkasen mielikuvitusta. Olkoot ne sinun siipesi." Aatami tivasi, voiko niillä muka uida ja lentää. Lupasi Jumala vielä evoluution Aatamille avuksi. "Kasvaako se maassa vai puussa?" kysyi Aatami. Jumalaa hymyilytti. "Eipä kovin kaksinen tullut prototyypistä", ajatteli Jumala. "Evoluutio. Evoluutio tulee sinulle kaveriksi, hyvä Aatami ja opit sekä kulkemaan veden alla että päällä eikä lentäminenkään tuota sinulle minkäänlaista ongelmaa. Päänvaivaa kyllä."
Jumalan luoma tuuli kääntyi ja muutama Norjan lumihiutale leijaili paratiisin yllä. "Mannaa!" huusi Aatami. "Mannaahan se on. Mutta vasta norjalaisille", naurahti Jumala ja lähti päiväunille.

Ei kommentteja: