maanantai 21. helmikuuta 2011

Koomassa vai piilossa peiton alla?

Vanhuuden heikkous iskee viimetipassa korvaamattomiin ja vahvoihin miehiin. Kun miehellä on oma armeija, oma sisäpiiri, perässähiihtäjät ja kiltti kanssa, hauista pakottaa niin, ettei paita päälle mahdu. Mutta kun armeija riisutaan aseista, kansa käy kapinaan ja kotomaan pölyt puistellaan upslaakeista, olosta tulee hutera muutamassa tunnissa. Ja kun taaksejääneet alamaiset alkavat noita väkeviä miehiä vaatia vastuuseen teoistaan ja varkauksistaan, hupenevat voimat nopeasti, ja nuo vahvat vaarit vaipuvat koomaan. Kops.
Noin kävi Tunisian entiselle diktaattorille, Zine El Abidine Ben Alille, noin kävi Egyptin Mubarakille - muutaman viikon välein. Hmmmm.
Hankala on tuoda oikeuden eteen tajuttomana makaavaa miestä. Mutta kannattaisi kuitenkin yrittää. Muistanpa, kun joskus lapsena kolttosen jälkeen teeskentelin nukkuvaa peiton alla, tuli jo muutaman minuutin jälkeen niin sietämätön, ahdistava ja henkeäsalpaava kuumuus, että oli pakko työntää pää esiin peiton alta ja haukata happea. Käry kävi, sanktio tuli, ja oikeus tapahtui valveilla ollessa ja välittömästi. Kukas sitä nukkuvaa tukistamaan.

Ei kommentteja: