keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Ny harijootellaan painimista

Aamuteeveessä haastatellaan Seinäjoen alueen ihmisiä, muusikkoja, soittajia, yrittäjiä, kauppiaita. Joku sanoo, notta kilipaalu on kova ja se panoo miehen tekemähän töitä olaan takaa. Hauskoja sanoja noilla pohjalaisilla.
Kilipaalu = paalu, johon kili kiinnitetään, notta se ei karkaa pihasta.
Muistuu mieleen armeijatarina, kun päivän askareet oli tehty ja ruokailtu ja kasarmille maha täynnä marssittu ansaittuun lepoon. Lapualainen varusmies näki, miten sisäsuomalainen makoili selällään sängyllä ja luki lehteä. Vähän mustasukkaisena omastaan lapualainen tuumasi: "Tuoki lukoo Ilikkaa, vaikkei oo oikein mikää."
Muutama vuosi sitten innostuin nousemaan moottoripyöräseurueen linja-autoon moottoripyöränäyttelymatkalle Helsinkiin. Kovin ovat erikoisia matkoja nuo. Ja tapahtumiltaan moninaisia. Tuli tuossa bussissa pientä sanaharkkaa ylivieskalaisen ja nurmolaisen nuoren miehen välillä. Ylivieskalaisnuorukainen olisi kovasti halunnut mitellä voimiaan, mutta tappeluun asti tilanne ei ehtinyt kehittyä nurmolaisen tilannetajun ansiosta. Mies nimittäin nakkasi takkinsa ylivieskalaisen syliin ja tuumasi rauhallisesti: "Emmä sun kans viitti painimahan ruveta, mutta tosson mun takki, niin saat harijootella."

Ei kommentteja: