torstai 16. heinäkuuta 2009

Maailman historian suuri moka

Ihminen astui kuuhun 40 vuotta sitten. Joku oli mennyt kuuhun jo ennen tuota ensimmäistä ihmistä kuvaamaan tuon kuuluisan askeleen videolle.
- Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri ihmiskunnalle.
Kukas hemmetti hän olikaan? Hän oli mr. N.A. Mutta kukas kuvasi? No tietysti hän oli videokuvaaja, paparatsi, joka halusi kuvata ihmiskunnan historian yhden tärkeimmistä askeleista;-)
Nasalla videoteippiä riittää. Ja tärkeää, historiallista kuvaa luulisi noilla nauhoilla olevan - edes vähän. Niin minä ainakin olettaisin. Mutta olivat päättäneet sitten tyhjentää 200.000 videonauhaa uusiokäyttöön. Yhden avaruusraketin laukaisun siirtäminen muutamalla tunnilla maksaa miljoonia dollareita (ja noitahan sattuu melkein joka kerta) ja NASAn budjetti on kymmeniä miljardeja, mutta silti NASAn pitää säästää videonauhoja kierrättämällä. No ei tuossa mitään ihmeellistä sinällään olisi, jos eivät olisi mukamas laittaneet tuota ensimmäisestä kuukävelystä kertovaa nauhaa noitten 200.000 nauhan joukkoon. Sinne hävisi magneetin pyöritykseen melko tärkeää kuvaa - käsittääkseni. Nyt sitten digitalisoivat jotakin uutistoimistoon jäänyttä kuukävelyaineistoa uuteen uskoon. Ehkä korjaavat siinä samalla joitakin mokia, jota tuossa aidossa nauhassa oli. Näyttää sitten enemmän kuussa kuvatulta.

Ei kommentteja: