torstai 7. kesäkuuta 2012

Toriparkki on poliisiasia

Muutama viikko sitten Nivalan torilla naitiin oikein urakalla. Pantiin niin, että tanner tömisi ja aitaa kaatui. Paikalla kävi poliisikin ja kirjoitti seksin hurmassa temmeltäneille muutaman kympin sakot ja ajoi alaikäiset mokomaa meininkiä katsomasta Siwaan pelaamaan rahapelejä. Sakkolapussa luki kenties: "Häpeämättömän hulvaton sukupuolitoiminta keskellä kirkasta päivää."
Tori on elävä paikka. Ei siellä aivan tavalliset ihmiset uskalla vapaa-aikaansa viettää, mutta känniset ja huumeiden käyttäjät rakastavat kaunista ja keskeistä paikkaa, jossa on mukava tavata tuttuja ja naiskennella sammuneita (tuo onnistuu vain hereillä olevilta miehiltä). Väki vaatii torin rauhoittamista ja siistimistä, mutta pitäähän laitapuolen ihmisillä olla paikka, jossa elo on ihanaa ja liha pihallakin iholla ihanasti ilman ahdistavia aitoja.
Torin kupeen yrittäjillä on ollut mahdollisuus pitää autojaan parkissa torilla, kun toisella puolella taloa on SIWA ja posti ja näiden asiakkaat tarvitsevat parkkipaikkoja. Monien muidenkin liikkeiden asiakkaat liikkuvat autoilla ja parkkiruudut ovat usein hakusessa. Niinpä me vakituiset paikalla olijat sovimme kaupungin kanssa, että muuten tyhjällä torilla voi vallan mainiosti pitää autonsa poissa muiden tieltä. Eilen kuitenkin asiat muuttuivat, kun saimme isännöitsijältä kaupungin ja poliisin uudet, toruvat terveiset: autot pitääkin viedä torilta jonnekin muualle parkkiin, esimerkiksi Lidlin parkkipaikalle. Tori pitää rauhoittaa autoilta. Jos näin ei tapahdu, tulee poliisi ja kirjoittaa sakkolapun. Torin varren yrittäjät ajettiin autoineen muualle, mutta laulukööri istuu edelleen rauhoitettuna SIWAN ikkunalaudalla ja virittää sukupuolielimiään sirmakoihin seksileikkeihin, levittää mäyräkoirien turkkeja pitkin toria, särkee pulloja seiniin ja katukiviin, syleksii laatoille ja kuseksii pensaisiin.
Onneksi autot ovat nyt torilta pois. Muuten olisi tullut paikalle poliisi ja kirjoittanut omistajille sakot: "Häpeämättömän hulvaton auton pito selväpäisistä autiolla torilla." Ja kaupunki on nyt kasvonsa pessyt;-) Jiihaa.

Ei kommentteja: