maanantai 25. kesäkuuta 2012

Simpanssikylä, 2. luku

"Niin. Mikä apina sinä luulet olevasi?" Simpanssi hämmästyi, mutta kokosi nopeasti itsensä ja vastasi termiitille:"Olenpahan vain semmoinen apina, joka kohtaa pistää sinut suuhunsa."
- Turhaan luuli kumihuuli.
Niin lallatti termiitti ja puraisi simpanssia huulesta niin että tuntui. Ja pääsi vakooja-apinalta semmoinen huuto afrikkalaiseen metsään jotta alta pois. Heräsi koko simpanssikylä moiseen meteliin, ja pian oli poloinen toisen kylän vakooja koko lauman piirittämänä keskellä viholliskylää. Ja tikun nokassa nauroi termiitti kuollakseen ja lallatti: "Niinpä luuli kumihuuli, että termiitin vois pistää poskeen."
Sitoivat simpanssit yksissä tuumin vakoojan liaaniköydellä banaanipuuhun ja kuulustelivat niitä näitä pitkän iltapäivän. Kysyivät syitä ja kysyivät muita ja kaikkiin saivat suosiolla vastauksen. Ei tehnyt mieli kierrellä, kun oli huuli paksuna ja paha olla. Mutta yksi oli vastaus ylitse muiden ja sen puristi vakoojasta ulos Gwango: "Ylivieskasta." Ja vastaukseen olivat kaikki hyvin tyytyväisiä. Varsinkin Gwango.

Jatkuu, jos on jatkuakseen.

Ei kommentteja: