torstai 31. toukokuuta 2012

Tink tänk pink pänk

Aika veikeitä veijareita ovat poliitikot. Kun kansa napisee puoluetukia ja muita kummallisia yhteiskunnan rahalahjoituksia puolueille eli siis poliitikoille ja näiden hassutuksiin, nämä lupaavat kansalle panevansa asiat järjestykseen ja ahneuden kuriin. Vaalirahan pitää olla näkyvää ja niin edelleen. Mutta niin kuin ei pääse seepra raidoistaan, ei pääse poliitikkokaan ahneudestaan. Tink tänk!

Keksivät kehvelit uuden keinon saada ilmaista rahaa komeitten toimistojen ylläpitokuluihin ynnä muihin mukaviin menoihin ja perustivat ajatuspajan, ajatushautomon, think tankin - tinktänkin. Jokaiselle puolueelle tietysti oman. Ne ovat siis sellaisia ajatushautomoita, jotka toimivat rahalla, kun eivät oikein ole toimineet ilman rahaa. Nimeltään ovat nuo hautomot sellaisia kuin esimerkiksi Keskusta-liberaali E2, Vasemmistofoorumi ja Tankesmedjan Lokus, PeruSajatus E4 (no eikä).

Ajatuspajat on perustettu kuulemma jo viitisen vuotta sitten puolueiden ajattelun laajentamiseksi. Mutta koska ajatus ei kovastikaan ole laajentunut ilman tukea, nyt sitä siis ainakin saa puolisen miljoonaa euroa (= yhden homeisen kyläkoulun remontti). Ja heti alkoi kiista, millä perusteella raha jaetaan: ajatusten vai puolueen koon mukaan. Olisi varmaan viisasta perustaa samoin tein rahalaitos, joka vastaisi ajatuspankkien rahoituksesta, mahdollisesta lainoituksesta, jos vaikka joskus tulevaisuudessa olisi odotettavissa hyviä ajatuksia (kymmenen vuoden halpakorkoinen laina tasasummin takaisin maksettavaksi). Koska ajatuspankkien ajatukset ovat melkoisen vaaleanpunaisia, pitäisi pankin myös olla nätti ja semmoinen soma. Pankin nimi voisi olla barbienomainen Tink tänk pink pänk (kaupparekisterissä Think Tank Pink Bank avoin rahoitusyhtiö). Arkadianmäen kumipäänukkekotiin kovasti passeli olisi se.

Ei kommentteja: