tiistai 8. toukokuuta 2012

Mielipidejeesuksia

Aika ajoin media valitsee jonkun väkevän vaikuttajan kaiken kansan mielipidejeesukseksi, jota sitten uskotaan ja kuunnellaan ja haastatellaan jos jossakin lehdessä ja televisio-ohjelmassa. Väkevyys syntyy lähinnä mediajulkisuudesta: mitä enemmän olet mielipiteinesi esillä, sen vahvemmaksi ja uskottavammiksi ajatuksesi tulevat oli niissä sitten päätä tai häntää.
Näitä jeesuksia ovat olleet ainakin Hantta Krause eli se nykyinen Wilma Slizsshe.. no se, tuonilmaisiin siirtynyt Tommy Taberman, Jari Sarasvuo... Uusin kaiken kansan joka asian tietäjä on kirjailija Anja Kauranen eli hienommin Snellman.
Kirjailija Anja antoi taas aamusella tulla kirjan verran mietittyä asiaa tuutin täydeltä eli enemmän kuin yle ykkönen jaksoi tuupata. Nyt hänen kirjailijaegoansa kovasti kiusaavat ns. blogikirjailijat, jotka jopa vain viiden vuoden blogin pitämisen jälkeen uskaltavat kutsua itseään kirjailijoiksi. Anjan ajatukset muistuttivat viekkaan hymyn takaa aivan Kummolan oivalluksia: "Minä olen jääkiekkoliiton puheenjohtaja ja muut voivat kulkea aivan omia, huonompia polkujaan ministereitä myöten."
Anja Snellman on siis kirjailija, joka pitää ottaa vakavasti (varmasti otetaankin), mutta eipä pitäisi hänenkään mennä sanomaan, että blogikirjoittajat olisivat pääsääntöisesti toisen luokan tekstin tekijöitä (no eihän Anja niin sanonutkaan, mutta kuitenkin antoi ymmärtää). Minäkin olen lukenut hyvin viisaitten ihmisten viisaita kirjoituksia, vaikkei näiden viisaiden meriitissä ole kirjan kirjaa.
Mutta jos on luonut yhtä monta hyvää teosta kuin Anja Snellman, osaa tehdä myös parempaa lasagnea kuin kaikki Saarioisten äidit yhteensä. ;-) Niin se kuule vaan on, kun kaikki sitä sanovat.

Ei kommentteja: