perjantai 11. toukokuuta 2012

Mahtava muisti

Ulvilan surmajutussa alkaa uusi käänne. Syyttäjä on löytänyt uusia todisteita hovioikeuden vapauttamaa leskiparkaa vastaan, ja todistajien muisti paranee yllättäen. On kaivettu esiin raskaita asioita, joiden perusteella hovioikeuden syyttömäksi todistaneesta ja vapautetusta Annelista onkin tulossa saatananpalvoja ja murhaaja taas kerran jo ennen oikeuden päätöstä.
Minä ihmettelen kovasti suomalaista oikeudenjakosysteemiä, jossa syyttäjä saa levitellä oletuksiaan ja arviointejaan kaiken kansan luettavaksi ja pohdittavaksi jo ennen kuin on saanut lupaa syyttää. Lupa tuli ja korkein oikeus ottaa asian käsiteltäväksi, mutta...
Iso mutta on tässä se, että tatuointilehdestä kopioidun kuvan perusteella syytetty on jo syyllistetty saatananpalvojaksi ennen ensimmäistäkään istuntoa pelkästään syyttäjän levittämän kuva-aineiston perusteella. Ja naapuri muistaa yhtäkkiä, että naapurissa paloivatkin valot tuona kohtalon iltana vielä yhden maissa. Minä yritin eilen illalla muistella, monenko aikaan naapurini sammutti valot seitsemän vuotta sitten toukokuun 10. päivänä. Ei tullut mieleen. Ei tullut mieleen edes se, paloiko tuona päivänä naapurin lamppu ensinkään. Hmmmm. Paloikohan omakaan?

1 kommentti:

jorkki kirjoitti...

Kyllä joku mättää kun aineistoja revitellään esille ennen oikeudenkäyntiä ja pinnalle nousevat nuo pilipaliasiat eikä kokonaisuus. Kuka näitä vuotaa? Eihän tuo ole syyttäjän eikä puolustuksen etu, eikä ainakaan epäillyn. Mutta iltiskauppa käy - onkohan toimittajilla mitään itsearviointia enää, vai laitetaanko kaikki paska sellaisenaan myyntiin. Joskus tuntuu siltä.