tiistai 10. syyskuuta 2013

Paidan perusteella palloa jalkaan

KRP:n eli Keskusrikospoliisin asiantuntija on määritellyt Mika Salon rikolliseksi tai ainakin rikollisuutta kannattavaksi henkilöksi, koska hänellä on tunnetun moottoripyöräkerhon tunnus tatuoituna käsivarteen. Mika Salon nimi on myös nostettu esiin kahdessakin eri oikeudenkäynnissä, vaikka miehellä ei ole ollut tuon oikeudenkäynnin kanssa mitään tekemistä. Noiden lausuntojen ja tatuoinnin perusteella entinen formulakuljettaja on merkitty myös Keskusrikospoliisin epäiltyjen rekisteriin. Huh.

Olen amerikkalaista moottoripyörämerkkiä edustavana moottoripyöräharrastajana ollut järjestämässä muutamia motoristien illanviettoja, joissa ohjelmanumerona on ollut mm. tatuointia. Tatuoijina on ollut kaikkien laillisten kriteerien mukaan hyväksytyn tatuointiliikkeen osaavat ammattimiehet. Näillä on ollut mukana myös liikkeensä omistajien tai yhteistyötahojen ns. supporttavaraa, paitoja, muisto- ja käyttöesineitä, aivan tavallista arkipäivän tavaraa. Näissä käyttöesineissä on kuitenkin juuri noita Keskusrikospoliisin "valintansa tehnyt ja puolensa valinnut"-tunnuksia. Ovatko siis kaikki noita vapaasti myynnissä olevia muistoesineitä ostaneet ihmiset "puolensa valinneet ja valintansa tehneet"? Toinen huh.

Minulla ei ole koskaan ollut taipumusta rikollisuuteen eikä minua ole elämäni aikana edes liikennerikkeistä sakotettu. En siis voisi millään tavalla hyväksyä, että minut merkittäisiin Keskusrikospoliisin rikollisista taipumuksista epäiltyjen listaan pelkästään sen takia, että olen ostanut itselleni jostakin tapahtumasta, rallista, motoristien illanviestosta muistoesineen, jossa on moottoripyöräkerhon tunnus. 

Kun poliisimieheltä oli kysytty, onko Mika Salo myös rikollinen, hän oli vastannut Suomen Kuvalehden jutun mukaan näin:

”Onko hän osa järjestäytynyttä rikollisuutta? Kyllä, jos tarkasti tulkitaan asiaa. Sellainen henkilö, joka tatuointi tai muu julkisesti näkyvä - on se sitten paita tai huppari tai muu vastaava yllänsä - kulkee julkisesti ja esittelee sitä, niin kyllähän hän tuo vähintään mielipiteensä julki eli on tämän jengin kannattaja ja sen puolella.”

Täytyypäs käydä iltasella tarkasti kaikki ralleista ja illanvietoista ostetut t-paidat ja muistoesineet läpi, minkä kaiken puolesta sitä oikein elämää ja aatetta julistaakaan. Ja jos löytyy Aku Ankka -paita, olen kai sitten ainakin Karhukoplan kannattaja tai amerikkalaisen riiston asiamies.

Ei kommentteja: