maanantai 9. syyskuuta 2013

Kasvovoiteiden kuningatar eli miten Pendolino vetää ikäihmistä puoleensa

Kauneuskemianlaitokset pohtivat päivät pääksytysten, miten ihmisen kasvojen iho saataisiin näyttämään nuorekkaalta ja kauniilta ja sileältä, vaikka elämän kovat vaateet väkisin ruttaavat ja vetävät naamanahkaa alaspäin kuin maantie tyhjää reppua reissumiehen selässä. Vaan ei ole vielä tähän päivään mennessä löytynyt nopeaa ja yksinkertaista keinoa kasvolihoja nahkoineen nostamaan. On pitänyt lähteä kauas kirurgille veitsen alle makaamaan, jos on halunnut näyttää ikäistään nuoremmalta. Ja silloinkin on hymy levinnyt kasvojen kiristyksen jälkeen korviin asti ja ilme muuttunut väkinäiseksi kimmoisuuden kadottua ikuisiksi ajoiksi. Innovaatiot vaativat aina sattuman puuttumista peliin jos toiseenkin ja tuon sattuman oivaltamista oikealla hetkellä.

Viilailin paperin päällä kuusiokoloavainta sopivan kokoiseksi, kun olin sen valmiiksi sopivan kokoisen avaimen jonnekin hukannut. Ohut metallipöly siirtyi kummasti paperin päällä kuin musta virta ja kasaantui yhteen kohtaan. Ihmettelin hetkisen mokomaa kunnes huomasin, että paperin alla olevassa metallikaapissa oli voimakas magneetti, joka veti hanakasti puoleensa hienoa rautapölyä. Samalla hetkellä oivalsin sen, mitä kauneuskemistit olivat jo vuosikymmeniä pähkäilleet. Keksin rautarasvan.

Kasvovoiteeseen sekoitetaan ohutta rautapölyä. Jos halutaan vaaleaa rasvaa, pitää myös pölyn olla vaaleaa, puhtaasta teräksestä hiottua, kiiltävän kirkasta. Kesäiholle voidaan levittää vaikka vähän ruostuneestakin raudasta hiottua pölyä, koska se vaan korostaa auringon tummentamaa ihoa ja saa sen kauniisti kimaltamaan.

Nuori iho ei rautarasvaa kaipaa kuten se ei kaipaa mitään keinotekoisesti kiristävää voidettakaan. Vaan kun ihmisen kasvojen iho alkaa ikävästi roikkua, levitetään runsaasti aamuisin kaulasta ylös päin hiusrajaan saakka rautarasvaa. Kun voide on imeytynyt ihoon, laitetaan päähän magneettihattu. Niin nousevat ikäihmisen ikävästi roikkuvat kasvot ihanasti ylös kuin sälekaihtimet aamuauringon edestä. Ja mikä tässä on parasta, iho ei kiristy lainkaan, vaan säilyttää luonnollisen kimmoisuutensa. Hatun magneetin voimakkuutta säätämällä saadaan haluttu ikäefekti. Ja vain hatun riisumalla voi taas hetkessä vanheta ikäisekseen. Se on tärkeää varsinkin VR:n kassalla, kun halutaan saada ikäihmisen edut. Toisaalta ei ehkä kannata ehdoin tahdoin rautateillä matkustaakaan rautarasvat kasvoissa, koska sähköveturissa on voimakkaita magneetteja. Kun sivuraiteella pyyhältää Pendolino kahtasataa vastaan, saattaa vierustoveri säikähtää sivuuttavan junan matkaan pyrkiviä nuorekkaan ikäihmisen naamanahkoja.

Ei kommentteja: