maanantai 16. heinäkuuta 2012

Tohtori ei lylyllä lyki

Moottoripyörämaailmassa puhutaan väreistä, patcheistä, colorseista, kun puhutaan kerhoista, moottoripyöräklubeista, MC:sta tai MCC:sta. Vain tietyntyyppiset kerhot voivat yhteisestä sopimuksesta käyttää kirkkaita värejä kuten punaista ja keltaista. Kirkkaat värit näkyvät parhaiten ja erottuvat massasta vähän kuin ampiaisen mustakeltainen väritys varoittaa lintua: ÄLÄ SYÖ! OLEN MYRKYLLINEN!
Jotkut kansanedustajat haluaisivat kieltää tuollaiset kirkkailla väreillä koristellut liivit, kerhotunnukset. Poliisi taas on hyvin tyytyväinen, kun sellaisia näkee. Poliisi on siis paljon viisaampi kuin kansanedustaja. Jos ampiainen olisi yhtä äkkiä hyttysen harmaa, moni lintu menettäisi henkensä tai saalistaisi poikaselleen myrkkypakkauksen aamuruuaksi. Värillä on siis väliä.
Italiassa vaikuttaa edelleen voimakas mafia, comorra. Se taas pyrkii kaikin keinoin pysymään värittömänä ja kaikkien asioiden taustalla. Miten iloinen olisikaan Italian poliisi, jos kaikki mafian jäsenet pukisivat päälleen nahkaliivin, jossa lukisi selässä selvin kirjaimin: MAFIA. Ja miten iloinen olisikaan suomalainen elintarvikekauppias, jos kaikki myymälävarkaat pukisivat päällensä vaikkapa vain valkoisen t-paidan, jonka etumuksessa ja selänkin puolella olisi teksti: MYYMÄLÄVARAS. Ja miten paljon hiihtokansaa huvittaisi, jos kaikki tohtorit talvisin hiihtelisivät hohtavilla hangilla tohtorinsauvat sommin varustettuina ja hiki höyryten pönttöhatun alta kuin savustuspönttö saunan kuistilla kesäilloin.

Ei kommentteja: